FOTO Zamjenik župana ZGŽ prigodno nagradio brončanu Anu Lenard

329

Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec jutros je u prostorijama Zagrebačke županije primio i prigodno nagradio karatašicu Anu Lenard koja je na ovogodišnjem prvenstvu Europe u Poreču osvojila brončano odličje u konkurenciji borbenih ekipa koje je bilo održano još u svibnju ove godine.

-Posebno mi je drago kao bivšem sportašu, a sada zamjeniku župana, pozdraviti našu vrsnu sportašicu kao što je Ana koja dolazi iz našeg Karate kluba Samobor, a vjerujem da se Ana ovdje u Zagrebačkoj županiji osjeća kao doma, kazao je Kolarec.

Dodao je kako mlada i ambiciozna sportašica u proteklih desetak i više godina postiže sjajne rezultate, zajedno sa svojim timom i trenerima, kako na domaćim natjecanjima tako i na međunarodnom planu.

Naime, Ana Lenard po četvrti put proglašena je najboljom sportašicom na području Zagrebačke županije, što mnogo govori o njezinim uspjesima.

-Mi kao županija izuzetno smo ponosni na njene rezultate i kako prezentira našu županiju, te kako se odnosi prema sportu, poručio je zamjenik župana te dodao kako je Ana svijetli primjer svim mladim ljudima koji se bave sportom na području županije, ali i Hrvatskoj u cjelini.

U Zagrebačkoj županiji zapisano je preko 20 tisuća aktivnih sportašica i sportaša te sva ulaganja koja idu u sport, kako kaže Kolarec, višestruko se vraćaju i ostvaruju se odlični rezultati. Također, cilj županije je da se još više mladih uključi i aktivno bavi sportom.

Ana je poručila kako joj je ova medalja posebno draga zbog toga što je po prvi put preuzela ulogu kapetanice ekipe te je, kako kaže, taj posao odradila na nivou.

-Pobijedila sam sve mečeve, osim jednog neriješenog, tako da mi je ova medalja posebno draga, kazala je Ana dodajući kako su se i druge cure borile poput pravih lavica.

Na Aninu žalost karate nisu uvrštene u Olimpijske igre u Parizu koje će se održati 2024. godine.

Anin trener, Davor Šimunec također se zahvalio na svečanom prijemu koji i njemu iznimno znači. Dodao je kako je Ana odradila vrhunski turnir, ali posebno ga veseli tek nadolazeće natjecanje, svjetsko prvenstvo u Dubaiju.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime