FOTO Zaštitne maske i rukavice odbačene na dnu Sredozemnog mora

110
Facebook: Opération Mer Propre

Trenutačna zdravstvena kriza uzrokovana pojavom novog koronavirusa u početku je učinila pozitivnu promjenu za okoliš, ali sada su počeli pristizati ružni prizori s obala mora diljem svijeta.

Ljude širom svijeta potiče se na korištenje jednokratnih zaštitinih maski i rukavica, ali ne savjetuje im se što s njima činiti nakon upotrebe.

Istraživanja s početka ove godine pokazivala su pozitivan pomak u kvaliteti zraka i čistoće mora i oceana. No, neprofitna organizacija Opération Mer Propre objavila je zabrinjavajuće fotografije s plaža Azurne obale, piše LadBible.

VEZANE VIJESTI
Nova pravila za smanjenje onečišćenja plastikom u Europi
Facebook: Opération Mer Propre

Na svojoj Facebook stranici objavili su fotografije na kojima se mogu vidjeti odbačene jednokratke maske i rukavice. Za akciju čišćenja odlučili su se jer su očekivali sličan prizor, ali upozorili su i na puno gori scenarij.

Facebook: Opération Mer Propre

Jedan od članova organizacije na svom Facebook profilu naglasio je da su “ove godine naručene dvije milijarde maski, i ako se ovaj trend odbacivanja nastavi, uskoro će u morima Mediterana biti više maski nego meduza”.

Slični prizori stižu i s obala azijskih mora. Ekolozi i članovi sličnih organzacija za očuvanje okoliša pozivaju na odgovorno ponašanje pri zbrinjavanju otpada.

VEZANE VIJESTI
Vojnić dobio Reciklažno dvorište

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here