FOTO ZGŽ Stručni skup zaštitara prirode

88
Foto zgž

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja organiziralo je u Jastrebarskom 15. Skup stručnih službi javnih ustanova za upravljanje zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže. Domaćin skupa bila je Javna ustanova „Zeleni prsten Zagrebačke županije“.

Foto zgž

„Ovakvi skupovi su mjesta gdje se jednom godišnje sastaje struka iz područja zaštite prirode, pritom razmjenjuje iskustva i znanja i rađa nove ideje što pridonosi boljem radu cjelokupnog sustava zaštite prirode u RH“, ispričao je Aljoša Duplić, ravnatelj Zavoda za zaštitu okoliša i prirode Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Rekao je da je svojom bioraznolikošću Hrvatska jedna od najbogatijih članica Europske unije.

Foto zgž

„Razlog tome je u njezinom položaju i povijesnim geološkim zbivanjima na ovom prostoru. Imamo veliki broj endema, raznolikih staništa i vrsta. Izazov je sačuvati takva područja i to bogatstvo“, rekao je Duplić.

Foto zgž

U ime domaćina sudionike skupa pozdravila je Tatjana Masten Milek, ravnateljica JU „Zeleni prsten“.

U sklopu skupa njegovi sudionici obišli su Posebni ornitološki rezervat Crna Mlaka i perivoj dvorca Erdödy u središtu Jastrebarskoga, zaštićen kao spomenik parkovne arhitekture.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime