Fotografije iz ZGŽ i SMŽ osvojile drugo i treće mjesto na fotonatječaju „Volim svoju županiju“

Prvo mjesto odnijela fotografija iz Splitsko-dalmatinske županije

210
Foto ZGŽ_ Tomislav Jugalka

Da je Zagrebačka županija i dalje jedna od najfotogeničnijih županija u Lijepoj našoj, koja svojom netaknutom prirodnom i raznolikim krajolicima i motivima mami zaljubljenike u fotografiju, potvrdili su i ovogodišnji rezultati fotonatječaja „Volim svoju županiju“ na kojem je fotografija uslikana u Zagrebačkoj županiji osvojila visoko drugo mjesto, dok je fotografija iz Sisačko-moslavačke županije osvojila treće mjesto.

Foto ZGŽ Marija Čehko

Odlukom stručnog žirija pobjedu je odnijela fotografija „Ljubav“ autora Lea Lendića iz Splitsko-dalmatinske županije. Drugo mjesto dodijeljeno je Tomislavu Jugkalu iz Zagrebačke županije za fotografiju „Tri ceste“, a treće Mariji Čehko iz Sisačko-moslavačke županije za fotografiju „Igre prijestolja u Lonjskom polju“.

Foto ZGŽ Leo Lendić

Na stranicama Zagrebačke županije objavljeno je kako je ovo šesta godina zaredom da Hrvatska zajednica županija provodi ovaj fotonatječaj čiji je cilj promovirati ljepote i lokalne posebnosti županija, kao i probuditi regionalni identitet te osigurati prepoznatljivost svake županije.

Na natječaj, koji je bio otvoren od 15. do 29. ožujka mogli su se prijaviti i amateri profesionalni fotografi, a sveukupno je pristigao rekordan broj fotografija – gotovo njih 2700!

Galeriju najboljih fotografija prema ovogodišnjem izboru možete pogledati ovdje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime