Francuski zatvorenici dobit će telefone u ćelije

248

Francuski zatvorenici u svaku će ćeliju u kojoj borave dobiti fiksni telefon kako bi ostali u kontaktu s obiteljima, odlučeno je tako nakon brojnih slučajeva krijumčarenja mobitela.

Francusko ministarstvo pravosuđa objavilo je kako je samo u prošloj godini zaplijenjeno čak 33.000 mobitela.

Zatvorenici će telefonima svakodnevno moći razgovarati sa svojim obiteljima, odnosno s onim članovima za koje imaju odobrenje.

Iz ministarstva također poručuju kako zatvorenici ne mogu koristiti telefonske kabine u hodnicima jer su prenapučeni, pa tako u zatvorima kapaciteta 59.000 boravi gotovo 70.000 zatvorenika.

Zatvori diljem svijeta

Ako ste pomislili kako je takva ‘luksuzna’ odluka francuskog ministarstva neobična, podsjećamo kako zatvorenici u Austriji borave u zatvoru kojeg mnogi smatraju hotelom s 5 zvjezdica! Naime, zatvorenici imaju teretane, bazene, zatvorene terene, televizor u svakoj sobi, a svaki zatvorenik ima čak i mobilni telefon!

VEZANE VIJESTI
29-godišnjak nasrnuo na sugrađanke: pokušao ih silovati u centru grada

Još neobičniji zatvor nalazi se u planinama Bolivije – nema niti čuvare, niti su zatvorenici zatvoreni u ćelijama! Zatvor San Pedro više izgleda kao sasvim normalan kvart nego zatvor, a u njemu se nalaze škole, vrtići, trgovine, hoteli, frizerski saloni, čak se i proizvodi najkvalitetniji kokain koji se može pronaći na tim prostorima! Zarađuju i od turizma, naime, za nekoliko dolara možete prenoćiti u tom ‘zatvorskom selu’ kako biste imali potpuni doživljaj kako je to biti zatvorenik.

VEZANE VIJESTI
Okružni zatvor za sedmoricu osumnjičenih silovatelja

Tamošnje vlasti smatraju kako su obitelji sigurnije s ‘glavama kuće’, pa supružnicima i djeci dopuštaju da borave zajedno u zatvoru. Zatvorenici, njih oko 1500, među sobom imaju samoprozvane vođe udružene u ‘zatvoreničko vijeće’ koje upravlja zatvorom, a njihove metode ‘vladanja’ mnogo su surovije od onih koje imaju zatvorski čuvari.

Zatvorenici iz meksičkog Cereso Chetumal zatvora čak i ne žele van iz zatvora! Razlog tome su lijepo uređene ćelije, dobra hrana, razni umjetnički programi, sportske aktivnosti pa čak i masaže! Pored svega toga mogu i dobro zaraditi prodajom suvenira koje izrađuju na satima umjetnosti.

VEZANE VIJESTI
Želite li odslužiti zatvorsku kaznu? Ne može, čekajte bolja vremena!

Niti zatvorenicima Cebu zatvora na Filipinima također se ‘ne žuri’ van! Cebu zatvor naziva se i ‘plesni zatvor’, a koreografija za pjesmu ‘Thriller’ Michaela Jacksona koju su zatvorenici otplesali proglašen je 5-im najviralnijim video svih vremena. Tamošnje vlasti odlučile su kako će stotine kriminalaca, ubojica, seksualnih prijestupnika i zloglasnih narko dilera najbolje ‘umiriti’ plesom. Bili su u pravu, danas su zatvorenici Cebu-a među najtraženijim i najplaćenijim plesnim skupinama na zabavama i koncertima!

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here