FUCHS Samotestiranje učenika provodit će se u tri faze

109
24.10.2021., Pula - PCR testiranje u Puli. Posjedujemo dozvolu roditelja za objavu fotografije. Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je danas da će samotestiranje učenika početi kad Direkcija za robne zaliha dostavi školama testove, a provodit će se u tri faze nakon kojih se nada da će nestati za njima potreba.

Ponedjeljkom će roditelji dobrovoljno testirati djecu, a ako se u razredu pojavi neki pozitivan slučaj ponovo se provedi testiranje i učenici koji su negativni nastavljaju ići u školu.

Pretpostavljamo da roditelji neće varati, njima na dušu, jer smisao mjere je da zadržimo što veći broj djece na nastavi, kazao je Fuchs i podsjetio da su „ispadali“ cijeli razredi jer je nekoliko učenika bilo pozitivno.

Testiranje će se provoditi mjesec dana, a ako bude sve kako smo zamislili, preći će se na testiranje samo u razredima u kojima se pojavi pozitivan učenik.

Treći korak je ukidanje samotestiranja, kazao je Fuchs i izrazio nadu da će se predviđeni hodogram moći realizirati, kao i da će na kraju biti moguće ukidanje nošenja maski.

Danas će Direkcija za robne zaliha otvoriti ponude na njihov poziv o dobavi testova i početak testiranja ovisi o tome kada testovi dođu u škole, rekao je Fuchs dodavši da će Ministarstvo danas video linkom razgovarati s ravnateljima, a HZJZ je napravio video upute za roditelje.

Osvrćući se na probleme sa cijenama energenata, Fuchs je ustvrdio kako je glavni problem u Zagrebu. Ministarstvo je zaduženo za visoke škole i institute, dok su škole u nadležnosti osnivača, gradova i županija.

Kaže da treba vidjeti ugovore tih institucija s isporučiteljima i nije prihvatljivo ako su stigli višestruko veći računi, a da obje stane nisu sklopile ugovor.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime