FUCHS Učenici u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji prelaze na C model nastave

Ministarstvo želi da se odgojiteljice, odgajatelji i svi ostali prosvjetni djelatnici procijepe, ali to se ne može nikome narediti

311
Foto: Vlada RH

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je novinarima  da učenici u gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji od ponedjeljka prijelaze na C model nastave (online), kako bi se utjecalo na trenutnu epidemiološku situaciju.

Danas imamo 241 učenika koji su pozitivni, ali svejedno ćemo preći na C model, kazao je Fuchs dodavši da je to rezultat dogovora s lokalnim stožerima. Taj se pristup pokazao vrlo učinkovit jer se do sada na taj način uspjelo 78 posto ukupne nastave održati licem u lice.
Priznao je da se na kampanju za cijepljenje prosvjetnih radnika u Sisačko-moslavačkoj županiji odazvalo svega 20 posto njih, te izrazio nadu da nova kampanja povećati interes za cijepljenje među prosvjetnim radnicima.

Ministarstvo želi da se odgojiteljice, odgajatelji i svi ostali prosvjetni djelatnici procijepe, ali to se ne može nikome narediti.

Osvrćući se na aferu u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Fuchs je rekao kako je to uhodana institucija koja će i ove godine provesti maturu onako kako je zamišljena.

Tražio je od Upravnog vijeća da se raščisti do kraja slučaj s dodavanjem bodova na pitanja koja su bila proglašena pogrešnim kod 14 spornih državnih matura. Tvrdi da je problem s raščišćavanjem situacije nastao zbog nepotpunog Upravnog vijeća.

Predložit ću Vladi da na sljedećoj sjednici imenuju tri člana Upravnog vijeća Centra, kazao je Fuchs.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime