Glavni odbor SDP-a o tijeku pregovora

86

Predsjednik SDP-a Zoran Milanopvić podnijet će Glavnom odboru, na sjednici koja počinje u 10,30 sati, izviješće o dosadašnjim pregovorima za okupljanje parlamentarne većine i sastavljanje nove vlade.

 O informaciji predsjednika stranke Glavni bi odbor trebao i glasovati i ovlastiti ga za daljnje postupanje, nakon što je Most na zajedničkom sastanku s koalicijama predvođenima SDP-om i HDZ-om u zagrebačkom hotelu Esplanade u ponedjeljak predložio tripartitnu vladu kojoj bi na čelu bio nestranački premijer.

Po Mostovu prijedlogu, jedna od dviju velikih koalicija bi na dvije godine dala  prvog potpredsjednika Vlade, a druga predsjednika Sabora, a nakon dvije godine dužnosnici bi se “zarotirali”. Most za sebe traži poziciju drugog potpredsjednika Vlade, a SDP-u i HDZ-u dali su tjedan dana da odgovore na ponudu.

VEZANE VIJESTI
Čekaju li nas neizvjesni izbori? SDP "puše za vratom" HDZ-u

Ideju velike koalicije u startu su odbacili SDP-ovi koalicijski partneri, poručujući kako bi takva koalicija bila suprotna volji birača i “povratak u vrijeme socijalističkog saveza i jednopartijskog sustava”.

 

Izvor: Hina

Foto: FaH

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here