GLINA Srednja škola obilježila svoj Dan

Bez obzira na teške okolnosti, predstavljen je bogat program

223

Dan Srednje škole Glina obilježen je u ponedjeljak, 5. lipnja u Hrvatskom domu Glina.

U nadi da će sljedeće godine ovaj dan obilježiti u fiksnom, čvrstom objektu, bogat program pripremljen je za ovogodišnje obilježavanje, potvrdila je ravnateljica Srednje škole Glina Marija Margušić Novosel:

„Nakon niza godina odricanja i nekakvog nenormalnog života, ove godine napokon obilježavamo Dan škole. Naši maturanti završili su svoje srednjoškolsko obrazovanje, a za dva tjedna oglasit će se zvono i za učenike nižih razreda. Ovo je izvrsna prilika da na jednom mjestu sažmemo plodove svog rada, a tih plodova je bilo mnogo. Učenici su sudjelovali na županijskim, međužupanijskim i državnim natjecanjima, okitili su se medaljma i priznanjima. Uz sve to, ovom neformalnom obliku obrazovanja koje se zove odgoj, što je bitno za rast i razvoj te cjelovitu izgradnju mladog čovjeka, prikazat ćemo i dio toga. Bit će bogat program, od zbora do Lidrana s kojim su se predstavili, europski projekti na kojima smo bili i svega ostaloga što je obilježilo vrlo uspješnu 2022./2023. godinu.“

Margušić Novosel izrazila je nadu da ako ne u rujnu, da će se u svoju školu vratiti tijekom prvog polugodišta sljedeće školske godine.

Odgovor na pitanje o završetku obnove dao je gradonačelnik Grada Gline Ivan Janković, koji je nazočio ovom obilježavanju:

„Iz Županije su najavili da će to biti za iduću školsku godinu. Ja se nadam da će se to dogoditi jer ide treća godina od potresa. Naši učenici su bili u školi u Topuskom, sada ovdje u montažnoj. Vjerujem da nije jednostavno ni njima ni profesorima. Čestitam Dan Srednje škole Glina svima onima koji su sve to prošli, neko skoro i svoje cijelo srednjoškolsko školovanje.“

Bila je ovo i prilika zahvaliti svima onima koji su u ovoj školskoj godini bili uz učenike i zaposlenike Srednje škole Glina, poticali ih i ohrabrivali.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime