GLINA Zahvala medicinskog osoblja HGSS-u i volonterima

Zahvala liječnicima, medicinskim sestrama, ljekarnicima

164

Nakon razornog potresa 29. prosinca 2020. zdravstveni sustav u gradu Glini i okolici našao se u vrlo nezavidnoj situaciji.

U potresu je teško stradala zgrada Doma zdravlja Petrinja, ispostava Glina. Liječničke ordinacije prilično su oštećene, uništen je dio opreme, a liječnici nisu mogli nastaviti s normalnim radom. Ljekarne u gradu su također oštećene i bile nesigurne za rad te se javio problem kako osigurati lijekove kroničnim bolesnicima kojima bi se stanje bez njihove stalne terapije vrlo brzo moglo pogoršati.

U tom trenutnku rodila se ideja o privremenom terenskom timu liječnika-volontera i patronažne sestre u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja te je Tim započeo s radom 31.12.2020. te je do 3.1.2021. obilazio dnevno 15-ak bolesnika kojima su hitno potrebni njihovi lijekovi ili neke druge osnovne potrepštine.

Osim na području samog grada Gline timovi HGSS-a u suradnji s liječnikom-volonterom i patronažnom sestrom obilazili su okolna sela: Mali Gradac, Majske Poljane, Donji Viduševac, Gornji Viduševac, Šatornja, Zlonoge, Kihalac, Banski Grabovac…

Glinsko medicinsko osoblje zahvaljuje HGSS-ovim timovima s liječnicima volonterima i patronažnom sestrom doma zdravlja Glina što su brinuli o njihovim pacijentima na terenu do 4.1.2021. kada su ponovno uspostavljeni medicinski informatički sustavi u ordinacijama te je omogućeno slanje e-recepata, a otvorene su i ljekarne čije su zgrade u međuvremenu obišli statičari.

Također, zahvaljuju svim volonterima koji su se brinuli da u stacionaru evakuiranih stanovnika na lokaciji pilana Sherif svi budu zbrinuti u skladu sa svojiim zdravstvenim stanjem i potrebama.

U nadi da ćemo se što prije vratiti našem starom zdravstvenom standardu, zahvaljujemo svima koji su nam pomogli prebroditi nekoliko prvih najtežih dana nakon potresa, stoji u zahvali glinskog medicinskog osoblja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here