GLINA Zaposlenice Projekta Zaželim i ostvarim faza II uspješno završile program obrazovanja za Računalnog operatera

Projekt je u devetom mjesecu provedbe

252

U tijeku je provedba Projekta Gradskog društva Crvenog križa Glina naziva „Zaželim i ostvarim faza II”, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. godine Ministarstva rada i mirovinskog sustava. U sklopu projektne aktivnosti 13 djelatnica posjećuje i njeguje 78 krajnjih korisnika.

Projekt ukupnog iznosa 1.205.240,00 sufinanciran je iz  Europskog socijalnog fonda, a provodi se u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb Glina. Cilj druge faze je osigurati nastavak financiranja aktivnosti zapošljavanja teže zapošljivih žena na poslovima pružanja potpore i podrške za starije i osobe u nepovoljnom položaju. Projektom se omogućuje pripadnicima ciljanih skupina pomoć za uključivanje na tržište rada na 12 mjeseci.

U devetom mjesecu provedbe djelatnice Zaželim i ostvarim faza II uspješno su završile program obrazovanja za Računalnog operatera. Obrazovano je 13 djelatnica koje su uključene u projekt. Kroz program  osposobljavanja uvelike će se utjecati na radnu aktivaciju žena te na povećanje njihove zapošljivosti i nakon završetka projekta.

Nakon razornog potresa 29. prosinca djelatnice su aktivno sudjelovale u radu GDCK Glina brinući za stradale korisnike. Uz danonoćni rad i brigu za najugroženije istaknule su se kao educirane njegovateljice i gerontodomaćice. Svojom humanošću i solidarnošću uvelike pridoniijele stradalom stanovništvu na području grada Gline i okolnih sela.

Zaposlene žene nabavljaju namirnice, lijekove i druge potrepštine, održavaju čistoću stambenog prostora, pružaju ostale usluge u kući i okućnici te pomažu pri oblačenju i svlačenju; brinu o higijeni i osobnom izgledu, pomažu u socijalnoj integraciji, posreduju u dostavi lijekova, plaćanju računa, dostavi pomagala i sl., pružaju psihosocijalnu podršku korisnicima kroz razgovor i druženje…

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here