Glogoški i Klemm: ministar Matić obmanjuje javnost

81

Đuro Glogoški i Josip Klemm, vođe braniteljskog prosvjeda iz Savske, prozvali su ministra branitelja Predraga Matića da obmanjuje javnost.

Optužili su Matića kako izjavama, kojima bi prema prijedlogu Zakona o pravima hrvatskih branitelja, kojeg predlažu braniteljske udruge, godišnje izdvajanje za branitelje iznosilo 20 milijardi kuna. Vođe braniteljskog prosvjeda iz Savske ustvrdili su kako oni taj zakonski prijedlog još nisu izradili.

“Tek obrađujemo pristigle prijedloge, onda ćemo uzeti ekonomskog stručnjaka da vidimo koliko bi taj proračun iznosio, a već smo one prijedloge koje smo ocijenili nerealnima izdvojili. Ne znam o čemu taj čovjek govori, očito je da ima ozbiljnih zdravstvenih problema, preporučio bih svima na visokim funkcijama da obave liječnički pregled”, rekao je Glogoški nakon konferencije ministra Matića.

Klemm je pak poručio kako je očito da ministar Matić obmanjuje hrvatsku javnost:

“Nije se pripremio za konferenciju i ne zna što govori, jer je ono što je pokazao bio radni materijal. Sigurno da ćemo ugraditi u zakon kako se hrvatski branitelji ne bi ubijali, koliko vrijedi jedan život. Danas imamo priliku živjeti u državi da hrvatski branitelj mora izvršiti suicid kako bi njegova obitelj preživjela”.

Glogoški i Klemm potvrdili su da su primili prekršajne prijave iz zagrebačke policije, a potpisali su samo onu koja se odnosi na subotu, 14.ožujka, za kretanje od Savske 66 do Krajiške ulice, gdje s obitelji živi premijer Zoran Milanović, međutim ne i onu o organizaciji mirnog prosvjeda i javnog okupljanja koje traje od 21. listopada.

“Tu obavijest nismo potpisali jer smatramo da nismo napravili nikakav prekršaj vezano za taj dio. To je bilo spontano okupljanje, a policija je navela i krivi datum, jer je okupljanje od 20. listopada”, rekao je Glogoški.

“Ako bi premijer Milanović, ministar Ostojić i bivši ministar Matić mirno spavali, tada bi Glogoški i ja odmah odmah priznali da smo organizatori prosvjeda, ali nismo sebični i ne možemo to reći jer bi se naši prijatelji naljutili na nas”, zaključio je Klemm.

Foto: FaH

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here