Na Googleu objavljeni podaci o 112.000 francuskih policajaca, samo 2 dana nakon napada džihadista

96

Osobni podaci 112.000 francuskih policajaca učitani su na servis Google disk, samo dva tjedna nakon što su džihadisti ubili dvoje policajaca, prenosi u ponedjeljak BBC.

Organizacija koja pruža dodatne zdravstvene usluge policajcima izvijestila je da je informacije, koje uključuju i adrese, objavio nezadovoljni radnik.

Podaci su zaštićeni lozinkama i nema naznaka da im je netko pristupio, kažu u organizaciji Mutuelle Generale de la Police (MGP).

Incident se dogodilo dva tjedna nakon što su policijski časnik i njegova partnerica policajka ubijeni u predgrađu Pariza.

Voliš kuhati?

Njihovo djete preživjelo je napad Larossia Abballe koji je rekao da je odgovorio na pozive Islamske države da “ubije krivovjernike”.

VEZANE VIJESTI
Nakon drame produžetaka Portugal osvojio europski naslov!

Televizija RTL na francuskom jeziku prenosi da su podaci o policajcima, aktivnim i umirovljenim, 2. lipnja učitani na Googleov servis za pohranu i dijeljenje podataka i da su zaštićeni lozinkom.

Zasad je nepoznato je li osoba koja ih je objavila poduzela još kakve sigurnosne mjere za njihovu zaštitu.

Informatički stručnjaci ističu da Google disk inače nudi dvostruku zaštitu takvih podataka, no ako to nije učinjeno može im pristupiti svatko tko zna lozinku.

U organizaciji kažu da su bili žrtva “zlonamjernog čina zaposlenika”, a u policijskom sindikatu ocjenjuju incident “iznimno zabrinjavajućim”.

VEZANE VIJESTI
PARIZ 128 žrtava, Hollande: Ovo je rat! U pomoć stiže Njemačka

Izvor: Hina

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here