Gorička policija provodi brojne akcije u prometu!

251

U dane od 08. do 11. ožujka (od petka do ponedjeljka), tijekom noćnih sati od 20,00 do 04,00 sati, provest će se Preventivno represivna akcija „nadzor vozača na alkohol + nadzor brzine kretanja vozila“ na području Policijske postaje Velika Gorica.

Akcija će se provesti sukladno planu Policijske uprave zagrebačke na gradskom području grada Velike Gorice, sa okolnim mjestima, gdje je po statističkim podacima najviše došlo do stradavanja sudionika u prometu. Cilj akcije je poštivanje prometnih propisa od strane vozača, tj., ne upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, pridržavanja brzine kretanja vozila, korištenje sigurnosnog pojasa i ne korištenje za vrijeme upravljanja vozilom mobilnog uređaja, jer ne poštivanje tih propisa su jedan od najvećih uzročnika prometnih nesreća, kao i sa smrtno stradalim osobama i teško ozlijeđenim osobama.

Također dana 09.03.2019. godine u vremenu od 07,00 do 15,00 sati na području policijske postaje Velika Gorica, provesti će se preventivno represivna akcija „ Pojas, mobitel i dječje sjedalice“.

Cilj akcije je smanjivanje broja prometnih nesreća s težim posljedicama gdje je jedan od uzroka zadobivanja ozljeda nevezanje sigurnosnog pojasa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here