Grabar Kitarović predložila Milanovićevu ostavku

1219

Premijer Zoran Milanović uputio je u ponedjeljak pismo predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović u kojem predlaže da zajednički sazovu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS).

Uz ponovni poziv predsjednici da dođe na Vladinu sjednicu, pozdravio je njezinu najavu da će predložiti održavanje sjednice Vlade na temu gospodarskog stanju u državi.

“Premijer Milanović uputio je pismo predsjednici Republike u kojemu joj je predložio da zajedno sazovu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost”, potvrdio je Hini glasnogovornik Vlade Nikola Jelić.

U pismu je premijer podsjetio kako je potrebno usvojiti godišnje smjernice za rad sigurnosno obavještajnih agencija za 2015. godinu, a što on i bivši predsjednik Ivo Josipović “nisu željeli učiniti tijekom kampanje”.

Premijer je također pozdravio inicijativu i namjeru predsjednice Republike da predloži Vladi održavanje sjednice na temu gospodarskog stanja u zemlji.

“Predsjednik Vlade pri tome smatra da je važno da predsjednica pripremi konkretne prijedloge, način provedbe i procjenu financijskih učinaka takvih prijedloga”, kazao je Jelić Hini.

Međutim, iz Ureda predsjednice Grabar Kitarović priopćeno je kako je predložila ostavku premijera Zorana Milanovića: ‘Najkonkretniji prijedlog za izlazak RH iz krize je ostavka predsjednika Vlade’.

‘U vezi s pozivom predsjednika Vlade RH Predsjednici da pripremi konkretne prijedloge, način provedbe i procjenu financijskih učinaka tih prijedloga za zajedničku sjednicu Vlade, naglašavamo kako je Predsjednica, nakon temeljitih analiza i obavljenih konzultacija s gospodarskim stručnjacima, došla do zaključka kako je najkonkretniji prijedlog za izlazak RH iz krize – ostavka predsjednika Vlade RH’ stoji u priopćenju Ureda predsjednice.

 

Foto: Pixsell

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime