Gradonačelnik Dumbović održao prijem velikog petrinjskog humanitarca Sašu Oseničkog

Saša je proglašen Ponosom Hrvatske, a naveo je kako bi volio da je takvih ljudi i više

199

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje u prostorima izmještene Gradske uprave, u Maloj vijećnici, održao je prijem za gospodina Sašu Oseničkog, Petrinjca koji je zahvaljujući svom humanitarnom radu u veljači ove godine primio nagradu Ponos Hrvatske.

Gradonačelnik je rekao kako je Saša, osim što je ponos Hrvatske, također još veći ponos Grada Petrinje te da vjeruje da će njegova dobra djela senzibilizirati veliki dio javnosti i potaknuti ljude na pružanje pomoći ljubavi i uključenja u volonterstvo.

-Hodajući po gradilištima i gledajući ono sve što smo zajednički u potresu proživjeli, uvijek sam naišao na Sašu. Pristupio sam mu kao gradonačelnik, komunicirali smo partnerski, uvijek smo nastojali da se vidimo i razgovaramo o problemima ljudi, naveo je Dumbović ističući Sašin intenzivan radi i kontinuiranu pomoć.

Tim putem gradonačelnik Petrinje zahvalio je i svima drugima te brojnim udrugama koje su tada bile, i još uvijek jesu, uključene u pružanje pomoći građanima.

Tim povodom Saša je podsjetio na obitelj Bjelac kojom je započeo svoj humanitarni rad, a u koji su se potom uključile i institucije Grada Petrinje i sam gradonačelnik.

-Dan nakon završetka tog projekta, dogodio se razoran potres koji je uništio naš grad, ali i okolicu, cijelu Banovinu. Nisam imao izbora nego nastaviti dalje, rekao je Siniša.

Kako je naveo, početkom akcije i obnovom tek jedne kuće, jedno za drugim, ukazivala se potreba i za pružanjem pomoći u drugim kućanstvima, ali i građanstvu generalno pa su suradnici, zajedno sa Sinišom, postavili šator ispod kojeg su kuhali tople obroke i pomagali na još brojne druge načine čak 42 dana.

Podsjetio je i na akciju u kojoj su se prikupljala sredstva za bolesnog dječaka Marka kojem su se osigurala nova kolica te ostale potrepštine, a objasnio je kako se akcija trenutno uspješno privodi kraju. To mu je bila jedna od najgorih situacija koje je doživio, rekao je Siniša.

Projekt za obitelj Zgurić također je uspješno proveden u kojem su kroz prodaju majica i knjiga uspješno prikupili 200 tisuća kuna koji je spreman za obnovu njihovog stambenog objekta.

-Volio bi da ima više takvih kao što sam ja u ovom gradu, bilo bi nam svima lakše, rekao je zaključno Saša Osenički.

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime