Gradonačelnik Krešimir Ačkar obišao 4 milijuna kuna vrijedno asfaltiranje okolice Velike Gorice

262

Nova runda asfaltiranja prometnica na široj okolici Velike Gorice ovog puta dovršena je nedaleko Novog Čiča, u Lazini Čičkoj, te u naseljima Rakarje i Pleso.

Obilazak radova jutros je počeo u Lazini Čičkoj gdje su prometnice obnovljene u dva dijela. Prvi dio prometnice asfaltiran je sve do mosta u Lazini Čičkoj, u duljini od 1,2 km te širini od 5 metra, dok je drugim dijelom asfaltirana Ščitarjevska ulica u duljini od 1.150 metare te duljini od 4,5 metra.

Ukupna vrijednost izvršenih radova je malo veća od 310 tisuća eura, a osim što je na prometnice postavljen novi asfalt, troškovima se obuhvaća i špricanje emulzijom i postavljanje bankina.

Završetkom radova, uz mještane, zadovoljan je i gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je podsjetio na povijesna ulaganja kada je u pitanju obnova prometnica na širem području grada Velike Gorice:

Ovdje je u Latini je asfaltirano oko 2.350 metara, a u pitanju su prometnice koje su bile poprilično dotrajale te nam je mjesni odbor godinama ukazivao na potrebu za obnovom tih prometnica što je sada konačno adekvatno i riješeno, kazao je gradonačelnik Ačkar.

Novo ruho prometnica u Rakarju te na Plesu

Gradonačelnik Ačkar obilazak prometnica nastavio je u Gradskoj četvrti Plesu i u Gradskoj četvrti Rakarje gdje je asfaltiran dio Ulice Mirka Grabera, u duljini od 340 metara i 4 metra širine, te u Ulici Klarići prema Vojarni, gdje je asfalt postavljen 250 metara duljine te 11,2 metara širine. Vrijednost radova je veća od 70 tisuća eura.

Uz ove ceste, novo ruho dobila je i ulica Klarići gdje je troškovima u vrijednosti od oko 155 tisuća eura obnovljena prometnica od oko jednog kilometra te 5,5 metara širine.

Obišli smo još 3,5 kilometra novog asfalta, a ukupna vrijednost radova je oko 4 milijuna kuna. Kao što znate, prošle godine smo potpisali ugovore kojima smo dobili nešto više od 8 milijuna eura za asfaltiranje prometnica što je najviše do sada. Želim se svima zahvaliti na odličnoj suradnji te našim djelatnicima na odlično obavljenom poslu, poručuje gradonačelnik Ačkar.

Predsjednik Gradske četvrti Rakarje Vedran Zobec istaknuo je kako je kako je, kako mještanima, tako i gradskoj četvrti, drago da se ovakve aktivnosti događaju u Rakarju, a posebice u posljednjih nekoliko godina kada je Rakarje ponovno zaživjelo.

Novim rukovođenjem grada došlo je do velikih promjena, došlo je do brojnih obnova prometnica i spojene su dvije gradske četvrti- Pleso i Rakarje, što nam mnogo znači, govori Zobec.

Predsjednik GČ Rakarje podsjetio je i kako su trenutno radovi na uređenju Društvenog doma Rakarje koji obuhvaćaju obnovu kompletne vanjske vizure doma i uređenje terase, a vrijednost uređenja je oko 60 tisuća eura.

Slavko Perković, predsjednik Gradske četvrti Pleso, poručio je kako je poprilično zadovoljan asfaltiranjem prometnice te kako su u protekle dvije godine asfaltirane i druge prometnice koje mnogo znače za kvalitetu prometa na tom području grada.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime