Gradu Velikoj Gorici za Poduzetnički inkubator dodijeljeno 21 milijun kuna iz EU fondova

Uručeno četiri ugovora iz mehanizama teritorijalnih ulaganja na području Zagrebačke županije ukupne vrijednosti 47 milijuna kuna

73
Europskim novcem gradit će se poduzetnički inkubator u Velikoj Gorici, kao i biciklističke staze na području općina Pušća, Marija Gorica i Brdovec. Ugovore o dodjeli europskoga novca, kroz mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU), uručila je danas predstavnicima Velike Gorice, Pušće, Marije Gorice i Brdovca ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak. Ukupna vrijednost dodijeljenih ugovora je 38,1 milijun kuna, a ukupna vrijednost projekata 47 milijuna kuna. Bespovratan europski novac dodijeljen je kroz dva različita natječaja ITU mehanizma.

Ministrica Tramišak kazala je kako će projekt Poduzetničkog inkubatora zasigurno značajno doprinijeti budućem razvoju poduzetništva na području Velike Gorice. „Poduzetnički inkubator kao poduzetnička potporna institucija sa sobom nosi budućnost i razvoj novih, malih inovativnih poduzetnika, posebno onih u razvoju ICT industrije koristeći nove moderne tehnologije“, rekla je ministrica Tramišak te se osvrnula i na dodatna tri potpisana ugovora s okolnim općinama vezana uz razvoj nove biciklističke infrastrukture.

Projekt poduzetničkog inkubatora koji se provodi u sklopu Grada Velika Gorica vrijedan je preko 26 milijuna kuna, a projekt će biti sufinanciran sredstvima EU fondova u iznosu od 21 250 000 kuna.

„Ta tri vrijedna ugovora nose sa sobom više od 17 kilometara nove biciklističke infrastrukture“, izjavila je ministrica Tramišak.

„Ravnomjeran regionalni razvoj nešto je što često ističem u svojim govorima. Upravo europskim sredstvima koristimo priliku za implementaciju i razvoj različitih projekata koji će doprinijeti ravnomjernom razvoju“, zaključila je ministrica Tramišak.

Uručenju ugovora prisustvovao je i župan Stjepan Kožić. Posebno je naglasio da je na prostoru Zagrebačke županije, u programskome razdoblju 2014.-2020., ugovoreno europskih projekata u iznosu preko 4 milijarde kuna, od čega oko 3 milijarde kuna u vodno-komunalnom sektoru.

„Ovdje svakako želim istaknuti gradnju vodoopskrbnoga sustava u istočnome dijelu županije. Radovi su u visokoj fazi realizacije i bit će završeni do 2023. godine“, rekao je župan.

Istaknuo je i projekt Regionalnog centra kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu, vrijedan 100 milijuna kuna, rekavši da on predstavlja budućnost u razvoju inovacija. Rekao je i da je Zagrebačka županija među najrazvijenijim županijama u RH, što joj omogućuje da ovih dana na adrese gradova i općina šalje ugovore o bespovratnim potporama ukupne vrijednosti 22,3 milijuna kuna. Ugovori se odnose na potpore Županije u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu, infrastrukturi…

-Ministrica Tramišak čestitala nam je na uspješnoj pripremi projekata i uručila nam ugovor o sufinanciranju projekta VG Poduzetničkog inkubatora sredstvima iz EU fondova u vrijednosti od 21,2 milijuna kuna, naveo je na svojim društvenim mrežama Ačkar dodajući kako je riječ o izvrsnoj suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije koja je potvrđena kroz odluku o sufinanciranju razvoja biciklističke infrastrukture na području Velike Gorice u vrijednosti od 5,4 milijuna kuna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here