Granični policajac iz BiH u zamjenu za novac pustio ljude kojima je ulazak zabranjen zbog koronavirusa

2903
Foto: Ilustracija

Policijski službenik Granične policije uhićen je jer je u zamjenu za novac omogućio ulazak troje ljudi u državu, kojima je ulazak zabranjen zbog koronavirusa, prenosi portal Klix.ba.

Granični policajac je 15. ožujka u poslijepodnevnim satima omogućio nezakonit ulazak u BiH za tri osobe koje su dolazile s područja s kojeg je zabranjen ulazak u BiH zbog koronovirusa, odnosno istima je trebalo biti izdato rješenje o odbijanju ulaska u BiH ili su trebali biti smješteni u samoizolaciju uz prethodno izdano rješenje nadležnog organa za određenu svotu novca koju je zahtijevao od njih.

Navedene osobe su u uspješnoj operativnoj akciji Granične policije BiH i policijskih službenika Brčko distrikta pronađene, locirane i izolirane, čime su spriječene veće posljedice navedenih nezakonitih aktivnosti.

“Zgrožen sam postupcima pojedinaca koji sramote ovu policijsku agenciju koja se nalazi pred ogromnim izazovima. Sramotno je i poražavajuće, pogotovo u ovakvim trenucima, da imamo neodgovorne i neprofesionalne pojedince koji svjesno čine katastrofalne propuste. Dok se cijela država suočava s velikim izazovima virusa COVID-19 i migrantske krize, Granična policija BiH mora biti primjer da se odgovorno i savjesno postupa u ovakvim situacijama, kao što se mnogi kolege gotovo iscrpljujućim kapacitetima bore protiv ilegalnih migranata i provodeći dogovorene mjere u suzbijanju koronavirusa”, rekao je direktor Granične policije BiH za Klix.ba.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime