Hadžihafizbegović zbog korupcijskog skandala ipak neće biti županijski ministar

579
Foto: Facebook

Glumac Emir Hadžihafizbegović ipak neće biti novi ministar kulture u vladi Sarajevske županije, a ta fotelja izmakla mu je zbog korupcijskog skandala povezanog s kadrovskom politikom unutar Stranke demokratske akcije (SDA), objavili su lokalni mediji. 

Sarajevski županijski odbor SDA u ponedjeljak navečer donio je odluku da kandidat za ministra kulture, umjesto Hadžihafizbegovića, bude javnosti nepoznati Kenan Alikadić, sadašnji ravnatelj jednog od općinskih centara kulture.

Odluka je uslijedila neposredno nakon što je ostavku na sve stranačke dužnosti podnio Asim Sarajlić, potpredsjednik SDA i šef njene iznimno važne kadrovske komisije.

Sarajlić, koji slovi za osobu od posebnog povjerenje predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, ostavku je ponudio nakon što je prošlog tjedna u javnost procurila snimka razgovora u kojemu on sugovornicima objašnjava kako je “kupnjom” nekih članova stranke osigurao tko će biti novi predsjednik njezinog županijskog odbora.

Jednom od “kupljenih” Sarajlić je obećao kako će mu zaposliti ženu u nekoj od institucija kulture kada Hadžihafizbegović preuzme ministarsku dužnost. Kazao je kako je to “završeno” jer mu je “glumac dužan”.

Nalon toga dio SDA-ovih zastupnika u skupštini Sarajevske županije najavio je kako neće glasati za novu vladu u kojoj bi sjedile javno kompromitirane osobe. To je na kraju dovelo do toga da je bez ministarske pozicije ostao Hadžihafizbegović, kako bi nova vlada uopće mogla biti izabrana jer SDA, zajedno sa zastupnicima iz Demokratske fronte (DF) Željka Komšića i Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića, u županijskoj skupštini ima tek jedan glas više od bloka okupljenog oko ljevice.

“Nismo željeli da novi premijer i nova vlada budu taoci unutarstranačkih odnosa u SDA”, kazao je anonimni izvor iz vrha stranke kako ga citira portal “Dnevnog avaza”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime