HAK: Gužve na ulazu u Hrvatsku, prometna nesreća na A1 usporava promet

361
Foto: HAK
Zbog prometne nesreće na 131. km autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Žuta Lokva i Otočac u smjeru Dubrovnika vozi se u koloni od oko 4 km, izvijestili su iz HAK-a.
O samoj nesreći više informacija uskoro.
Iz HAK-a su uputili i upozorenje o mogućem čekanju na granicama te vozače mole za strpljenje.
“Vjerujemo da će dio turista koji običavaju ljetovati na našoj obali, ovog vikenda krenuti prema svojim odredištima u Hrvatskoj iako smo svjesni neuobičajene turističke sezone zbog epidemije”, stoji u priopćenju.
Foto: HAK
Zbog pojačanog prometa moguće su poteškoće, zastoji i vožnja u koloni na prilazima turističkih središta duž obale, te dionicama autocesta, državnih i ostalih cesta na kojima se zbog radova vozi prema privremeno postavljenoj signalizaciji.
Povećana je gustoća prometa između naplatne postaje Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru Dubrovnika.
Zbog jakog vjetra na autocesti A7 Draga-Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here