HAKOM uputio upozorenje građanima: Ne nasjedajte na reklamne prijevare!

1219

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) na svojem Facebook profilu objavio je upozorenje građanima zbog prijave korisnika o reklamnoj poruci CROATIA osiguranja koja prikriva broj pošiljatelja.

“Velika je mogućnost da navedeno osiguranje nema veze s tom porukom već da se radi o prijevarnim radnjama koje korisnicima mogu stvoriti dodatni trošak”, napisali su u objavi.

Dodatni trošak stvara se na način da korisnik pristane na aktivaciju usluge slanjem SMS poruke kojom ujedno i pristaje na uvjete reklamnog materijala. Time pristaje na periodičko primanje poruka za određenu uslugu te se iste naplaćuju njihovim primitkom.

HAKOM upozorava korisnike kako je u slučaju ovakvog načina promidžbe najbolje zanemariti istu i ne aktivirati usluge s posebnom tarifom kako bi izbjegli neželjene troškove.

HAKOM je nadležan za provedbu Zakona o elektroničkim komunikacijama i pripadajućih pravilnika te ukoliko se utvrdi da je postupanje operatora bilo u suprotnosti sa zakonom, tada će se donijeti mjere koje bi takvo postupanje spriječilo u budućnosti.

Oprezno postupajte s reklamnim materijalima i uvijek provjerite službene stranice oglašivača!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime