HDZ SISAK Zbog uvredljivog komentara traže ostavku predsjednice Gradskog vijeća

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Sisak Ivan Celjak zatražio je ostavku predsjednice sisačkog Gradskog vijeća Ivane Cindrić zbog uvredljivog komentara na Facebooku o ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu

661

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Sisak Ivan Celjak zatražio je ostavku predsjednice sisačkog Gradskog vijeća Ivane Cindrić zbog uvredljivog komentara na Facebooku o ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu.

Screenshot Facebook

Rekao je to 30. rujna na konferenciji za novinare koja je sazvana upravo na temu omalovažavanja i vrijeđanja potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda u Facebook komentaru predsjednice Gradskog vijeća Grada Siska Ivane Cindrić.

Celjak je podsjetio kako je uvredljivi komentar napisan dan uoči 3. rujna kada se obilježava Dan hrvatskih branitelja grada Siska te kada je predsjednica Gradskog vijeća zajedno s gradonačelnicom Siska dodjeljivala plakete hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji za osobite zasluge za obranu Sisku i Hrvatske.

„Samo dan ranije, 2. rujna na Facebook profilu predsjednice Gradskog vijeća Ivane Cindrić napisan je izrazito uvredljiv komentar za potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda. Neću ga citirati, ali ću ga izreći tako da ga svi razumijemo: „General, muško spolovilo general, priglupi HDZ ovac, vršim mu veliku nuždu na čin“. Nakon što je javnost saznala za komentar na Facebook profilu predsjednice Gradskog vijeća “grada hrvatskih pobjeda” Ivane Cindrić, ona je izvijestila javnost da joj je Facebook profil hakiran i da će hakiranje profila prijaviti policiji“.

Celjak je dodao kako su pričekali otprilike 14 dana te poslali upit policiji je li Cindrić prijavila hakiranje profila te je li, kako je najavila, zatražila zaštitu od policije za sebe i svoju obitelj. Dobili su odgovor da ona to nije učinila samostalno, već da policija postupa po službenoj dužnosti.

„Jučer smo imali priliku čitati na jednom portalu da je, kao uvod u ovu tiskovnu konferenciju, Ivana Cindrić izjavila, priznala, da ipak nije prijavila policiji hakiranje Facebook profila, a kao razlog navela je da ne želi da je policija ispituje o svemu i svačemu. Nas zanima na što misli kada izjavljuje da ne želi da je policija ispituje o svemu i svačemu?! Izgleda da je puno čudnih okolnosti oko ovog slučaja i da je istina duboko zakopana u gradskom sustavu. Isto tako se čini da će ta istina polako izlaziti u javnost“.

Celjak je na kraju zatražio da Cindrić podnese ostavku u Gradskom vijeću.

„Ivana Cindrić je predsjednica Gradskog vijeća, predstavničkog tijela svi građana i nedopustivo je da se s Facebook profila predsjednice Gradskog vijeća pišu izrazito uvredljivi komentari koji narušavaju dostojanstvo hrvatskih branitelja i dignitet Domovinskog rata. Nedopustivo je da predsjednica Gradskog vijeća izvijesti javnost da joj je hakiran Facebook profil, da ne zna o kakvim se političkim igrama radi, da će prijaviti hakiranje Facebook profila policiji i onda to ne učini, a kao razlog navede da ne želi da je policija ispituje o svemu i svačemu. Tražimo ostavku predsjednice Gradskog vijeća Ivane Cindrić, ne samo na funkciju predsjednice, već i na mjesto članice Gradskog vijeća grada Siska“.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime