HDZ u medijima objavio Karamarkovo pismo Milanoviću

367

HDZ je u nedjelju u medijima objavio sadržaj pisma koje je predsjednik stranke Tomislav Karamarko prije dva dana uputio predsjedniku SDP-a, premijeru Zoranu Milanoviću pozivajući ga na dijalog, a u priopćenju iz HDZ-a navode kako je Milanović, “odbio razgovarati” te da je “poziv na dijalog iskoristio za dodatno podgrijavanje atmosfere obračuna u društvu”.

Iz HDZ-a također ocjenjuju da je “SDP grubo manipulirao sadržajem pisma” te da je “dio provladinih medija, premda sadržaj pisma nije niti objavljen, apriori ustvrdio da predsjedniku HDZ-a u stvari nije do razgovora”.

Zato su, dodaju, sadržaj pisma odlučili javno objaviti u cijelosti, “kako bi građani sami, bez bilo kakvih tumačenja sa strane, objektivno mogli prosuditi o motivima i namjerama Predsjednika HDZ-a”.

Pismo predsjednika HDZ-a Karamarka predsjedniku SDP-a Milanoviću u cjelosti je večeras objavljeno i na internetskim stranicama HTV-a.

U njemu Karamarko navodi kako “učestali prijepori i sve dublje podjele u vezi obilježavanja nacionalnih praznika, odavanja pijeteta žrtvama totalitarnih režima, pokroviteljstava nad važnim povijesnim događajima i načina obilježavanja tih događaja, nedvojbeno ukazuju da naše društvo niti 25 godina od osamostaljenja i uspostave demokracije oko tih pitanja nije postiglo konsenzus. S druge strane teška gospodarska kriza tjera nas da kao narod sve svoje snage usmjerimo na rješavanje gospodarskih i socijalnih problema, umjesto da ih rasipamo na nepotrebne prijepore i podjele”.

“Držim da bi prvi korak u prevladavanju ovih dubokih podjela trebao biti razgovor dvojice predsjednika najvećih hrvatskih stranaka, ujedno i predvodnika dviju vodećih koalicija koje okupljaju najveći dio hrvatskog političkog spektra.

Stoga Vas pozivam na sastanak kako bi razgovarali o protokolima za gore navedene događaje i što prije otklonili prijepore i podjele koje nepotrebno opterećuju naše društvo.

Ovo pismo shvatite kao pokušaj da postignemo barem minimalnu suglasnost oko ovog dijela svijetonazorskih pitanja kako bi se, svi zajedno, mogli usmjeriti na rješavanje najvažnijih problema građana, prevladavanje gospodarske i socijalne krize, poboljšanje životnog standarda i kvalitete života u Hrvatskoj”, naveo je predsjednik HDZ-a Karamarko u pismu predsjedniku SDP-a Milanoviću.

SDP: I dalje otvoren Milanovićev poziv Karamarku na televizijsku debatu

Inače, na pismo predsjednika HDZ-a Karamarka u kojem poziva na dijalog vezano za prevladavanje dubokih podjela u hrvatskom društvu i teške gospodarske krize, iz SDP-a su jučer, uz ostalo, poručili da od “Milanovića i dalje ostaje otvoren davno upućen poziv Karamarku na javnu televizijsku debatu o svim ozbiljnim problemima o kojima želi razgovarati.”

“Ovih dana u medijima pratimo da gospodin Karamarko očito vozi novi Mercedes, pa neka s autom za koji smatra da ga ne dovodi u sukob interesa, napokon dođe i na posao u Hrvatski sabor. Hrvatske su institucije mjesto za razgovor u skladu s Ustavom i zakonima naše države, jer se tamo razgovori odvijaju i pred očima nacije, pa makar pričali i o Karamarkovoj glavnoj temi prolasku kroz dolinu suza ili o njegovom nedavno objavljenom antikomunističkom manifestu. Tema je više nego dovoljno za razgovor, posebice u Saboru”, navedeno je u priopćenju SDP-a te dodano: “Ovih nas je dana upravo gospodin Karamarko podsjetio i na zaključke saborskog Odbora za nacionalu sigurnost i da je to državno tijelo ustvrdilo da je Tomislav Karamarko kao šef obavještajne agencije SOA nezakonito zapošljavao svoje kadrove i prezimenjake na jedan dan u obavještajnu agenciju, pa mimo javnog natječaja, u državnu upravu. Od gospodina Milanovića i dalje ostaje otvoren davno upućen poziv gospodinu Karamarku na javnu televizijsku debatu o svim ozbiljnim problemima o kojima želi razgovarati”, priopćili su u subotu iz SDP-a. (Hina)

 

Foto: FaH

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime