Na tiskovnoj konferenciji održanoj u srijedu, 24. siječnja, o najavi prekida rada FCC postrojenja u sisačkoj rafineriji i najavi otpuštanja 40-ak radnika te o opstojnosti Petrokemije Kutina, govorili su županijski vijećnici HNS-a Adelina Ivković i  Ivan Nekvapil

HNS je prvi progovorio o problemu s kojim se susreće Rafinerija u Sisku , istaknula je županijska vijećnica HNS-a Adelina Ivković, podsjetivši da je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, u vrijeme dok je bio ministar gospodarstva svojim radom postigao da se rafinerija nafte u Sisku ne zatvori. Posebno bitnim smatra zaključak bivšeg saziva Gradskog vijeća Grada Siska kojim je jednoglasno dana podrška opstanku sisačke rafinerije i očuvanju radnik mjesta.

Cijeli proces,  odabira konzultanata koji će Vladi pomoći u rješavanju  pitanje INA-e  i potom potencijalni odabir novog strateškog partnera, mogu i moraju ići još brže.

Petrokemija mora proći hitnu dokapitalizaciju, kako se situacije poput trenutne, vezane uz isporuku plina ovoj kutinskoj tvornici, ne bi ponovile. Iako Petrokemija nije prekinula proizvodnju zahvaljujući isporuci plina od drugog dobavljača ipak se očekuje i isporuka od Ine, koja je, uključena u dvije gospodarske priče u Županiji, onu s Rafinerijom u Sisku i onu s kutinskom Petrokemijom, naglasio je županijski vijećnik HNS-a Ivan Nekvapil.

Vijećnici su naglasili da je očuvanje industrijske proizvodnje i radnih mjesta prioritet.

AUDIO VIJEST

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime