Horvat poručio: “Crna Gora je ekipa s velikim srcem”

280

Nakon što je izborila plasman u drugi krug Europskog rukometnog prvenstva, hrvatsku reprezentaciju na otvaranju natjecanja u skupini I danas u Budimpešti u 15.30 očekuje ogled protiv Crne Gore.

Bit će to četvrti ispit na ovom prvenstvu za odabranike izbornika Hrvoja Horvata nakon pobjeda protiv Srbije i Ukrajine, te poraza od Francuske.

“Crna Gora je odigrala dobar turnir. Isto imaju određenih problema, međutim uspjeli su se skupiti. To je ekipa s velikim srcem, ekipa koja igra jako agresivno, čvrsto i strpljivo u napadu. Trebat će jako puno koncentracije i strpljenja da se jedna takva ekipa pobijedi i da se upišu bodovi,” kazao je izbornik Horvat.

Vjerojatno ne postoji reprezentacija koja je imala više problema u pripremnom razdoblju od Crne Gore. Čak i više od Hrvatske. Gotovo da nije bilo igrača i člana stručnog stožera koji nije bio zahvaćen COVIDOM 19.

No, ipak su uspjeli izboriti plasman među 12 najboljih reprezentacija Europe. Pri tome su prva dva susreta bili bez izbornika Zorana Roganovića na klupi.

Desetkovana koronom, Crna Gora je na startu prvenstva poražena od svjetskih prvaka Danaca 30-21. Ali je zatim dobila Sj. Makedoniju sa 28-24, te na kraju šokirala Sloveniju sa 33-32 i poslala je kući. Ukupno 16 igrača koristila je u ta tri susreta.

Najbolji crnogorski strijelci nakon prvoga kruga su dva Vujovića – Branko, desni vanjski je dao 20 golova, a Miloš lijevo krilo je postigao 14 golova.

Crnogorskom igrom dirigiraju dva iskusna srednjaka, Vasko Ševaljević i Božo Anđelić. Još jedan igrač iznimno je bitan za tu reprezentaciju. Riječ je o kružnom napadaču Nemanji Grboviću. Uspiju li se oporaviti Stefan Vujović, Miloš Božović i Stefan Ćavor, Crna Gora bi mogla biti težak zalogaj za sve u drugom krugu.

Horvat je naglasio kako ne razmišlja o problemima sa sastavom koji muče našu reprezentaciju cijeli turnir.

“Još se supljamo, neki su dolazili tijekom noći. Neki će nažalost preskočiti idući trening, s njima ćemo pokušati kasnije organizirati neki mini trening i pokušati napraviti što se može u ovim uvjetima,” zaključio je izbornik.

Hrvatska je protiv Crne Gore do sada tri puta igrala na europskim smotrama. Uvijek u prvom krugu. U Norveškoj 2008. godine pobijedili smo 34-26, šest godina poslije u Danskoj 27-22 za Hrvatsku, a prije dvije godine u Austriji bilo je 27-21.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime