Hrastovčanima predstavljen Cvrčak pod vodopadom

KUD-a Čuntićanka i KUD-a Hrastovička gora odglumili u kazališnoj predstavi Krležine novele "Cvrčak pod vodopadom" u Narodnom domu "Stjepan Radić" u Hrastovici

513

U organizaciji Umjetničke udruge “Eurokaz” iz Zagreba članovi KUD-a Čuntićanka i KUD-a Hrastovička gora odglumili su sporedne uloge u kazališnoj predstavi Krležine novele “Cvrčak pod vodopadom” u Narodnom domu “Stjepan Radić” u Hrastovici na kojoj je bio prisutan i gradonačelnik Darinko Dumbović sa svojom suprugom.

KUD-ovi Čuntićanka i Hrastovička gora su ove godine ušli u zajednički projekt s udrugom “Eurokaz” čiji je cilj bio uključiti u rad zajednice osobe srednje životne dobi, 54+ na što im je gradonačelnik Dumbović i čestitao te dodao:

„Večeras smo vidjeli splet različitih uloga i to amatera i profesionalca koji su dali jednu dobru predstavu koja pokazuje čovjeka, život i smrt. Kad pogledamo da se smrt bori sa životom i život sa smrću i toj smrti na kraju treba doktora kako je predstava na kraju dala poruku. Za mene je odlična predstava i mislim da ovakvih predstava treba više. Ja se zahvaljujem KUD-ovima iz Prnjavora, Čuntića i Hrastovice na jednom profesionalnom odnosu kojeg su pokazali ovdje da mogu napredovati i dobro je da u folkloru nema samo plesova nego da ima sada i glume i predstava koje mogu raspoložiti ljude ali i dati životne poruke za budućnost. Drago mi je da je ovaj prekrasan dom u Hrastovici prije svega bio pun i što je pokazao da ovdje ljudi žive s kulturom.“ – zaključio je gradonačelnik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here