Hrvatska treću godinu zaredom sudjeluje u projektu #PrvaGeneracija

166

Učenici osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj i treću godinu zaredom mogu sudjelovati u projektu #PrvaGeneracija kojem je cilj potaknuti mlade na razmišljanje o otpadu koji ostavljaju iza sebe u svakodnevnom danu, kako bi i sami mogli širiti znanje o ciljevima održivog razvoja, s posebnim naglaskom na klimu. Među Globalne ciljeve ubrajaju se iskorjenjivanje siromaštva, borba protiv neravnopravnosti i nepravde te rješavanje pitanja klimatskih promjena do 2030. godine.

Što sve utječe na živi svijet – istraživati će učenici 15-ak država diljem svijeta u akciji koju je 2016. godine pokrenula švedska vlada kako bi se podigla svjesnost među mladima i edukatorima o globalnim ciljevima održivog razvoja koje su Ujedinjeni narodi prihvatili 2015. godine.

VEZANE VIJESTI
Počinje nogometna Liga nacija!

Zainteresirani svoje prijave mogu poslati od 3. travnja do 10. svibnja putem e-mail adrese prvageneracija2019@gmail.com, a više o natječaju mogu pronaći na www.wwfadria.org.
U projektu sudjelujete izradom plakata na temu jednog od 17 globalnih ciljeva održivog razvoja (COR) koji se odnosi na klimu i klimatske promjene.

Pet najboljih plakata projekta #PrvaGeneracija bit će izloženi tijekom EU tjedna održivog razvoja od 3. svibnja do 5 lipnja u Studentskom centru u Zagrebu, dok će se na dan otvorenja održati panel diskusija u Stablu znanja Studentskog centra u kojoj će sudjelovati predstavnici poslovnog, akademskog i civilnog sektora te finalisti natječaja.

VEZANE VIJESTI
Policija izgubila u okršaju s mladima, ostali mokri do kože!

Recimo i da se Hrvatska ovom projektu pridružila prije dvije godine natječajem u govorništvu za učenike srednjih škola, a 2018. je kada održano natjecanje srednjoškolaca u kreiranju informativne kampanje na temu održivog razvitka.

Ovogodišnji partneri projekta su organizacije civilnog društva Terra Hub, WWF Adria i Odraz.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here