Hrvatska udruga za zaštitu potrošača zadovoljna ograničenjem cijena

Još više bi ih veselilo da Vlada zatraži vraćanje cijena na razinu prije poskupljenja

96
Foto: ilustracija

Hrvatska udruga za zaštitu potrošača izrazila je zadovoljstvo što će Vlada RH mjerama ograničiti cijene nekih važnih za život namirnica, ali smatraju kako bi bilo dobro da Vlada i inspektori objave po kojim cijenama trgovci kupuju te proizvode i koliki su postotci još njihovih “nabildanih“ cijena.

Kako su priopćili, još više bi ih veselilo da Vlada zatraži vraćanje cijena na razinu prije poskupljenja (šećer s 6,50 na 10, ulje s 15 na 20 kuna brašno s 3,5 na 6 kuna) .

“‘Prijete nam povećanjem cijene električne energije, a jesen stiže kiše će padati, akumulacije će se puniti, čemu nam prodavati deset puta skuplji kWh ili vidimo da se plin može prodavati i po 20 eura, ali strancima koji nam ga preprodaju nazad po 200 eura”, naveli su.

Hrvatska udruga za zaštitu potrošača drži da bi trebalo pomoći i umirovljenicima s nižim primanjima, ali ne samo jedan mjesec.

“Nažalost, predsjednik Vlade se hvalio da su mirovine povećane 60 kuna, a HEP je iskoristio situaciju i ljudima koji ne mogu platiti struju, a iz ugroženih su obitelji, odmah naplatio što su im poslali opomenu ili upozorenje da će im isključiti struju, ne isključe je, ali im naplate cijelu povišicu od 60 kuna”, stoji u priopćenju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime