Hrvatski poduzetnici nabavljaju prijenosni inkubator za sisačku bolnicu

Tridesetak hrvatskih poduzetnika davat će savjete putem platforme Klippy kako bi se prikupilo 500 tisuća kuna za prijenosni inkubator neophodan najmlađim pacijentima Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku

98

Tridesetak hrvatskih poduzetnika udružilo se kako bi pomoglo Odjelu pedijatrije Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku.

Poduzetnici će sudjelovati u dobrotvornoj akciji Srce poduzetničko za pedijatriju sisačke bolnice kojoj je cilj nabaviti prijenosni inkubator, navedeno je u priopćenju kojeg prenosimo u cijelosti.

Zgrada ginekologije u kojoj se nalazi Odjel pedijatrije sisačke bolnice, teško je oštećena u potresima koji su krajem prošle godine pogodili Sisačko-moslavačku županiju, a stradali su i uređaji te medicinski pribor.

„Zgrada je dobila žutu naljepnicu, tj. oznaku da nije upotrebljiva za korištenje. Napravljen je elaborat njezine obnove i kreće se u izradu projektne dokumentacije. Nakon toga slijede sanacija i rekonstrukcija. Trošak toga procjenjuje se na 35 milijuna kuna bez PDV-a. Povrh toga moramo nabaviti medicinsku opremu. Među uređajima koji su nam neophodni, je prijenosni inkubator. On nam je potreban u slučajevima kada nedonoščad iz naše bolnice prevozimo u zagrebačke bolnice“, istaknuo je mr. sc. Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“.

Prijenosni inkubator stoji 500 tisuća kuna, a poduzetnici taj iznos namjeravaju prikupiti putem platforme Klippy odgovaranjem na pitanja poduzetnika i onih koji to žele postati.

„Okupili smo tridesetak poduzetnika koji će svoje iskustvo, znanje, vrijeme i energiju staviti u službu dva plemenita cilja – za pomoć onima koji su tek na početku svojeg poduzetničkog puta, te za nabavljanje inkubatora za pedijatriju sisačke bolnice. Po simboličnoj cijeni od 150 kuna zainteresirani će našim poduzetnicima moći postavljati raznolika pitanja vezana uz posao – od onih birokratskih do komentiranja konkretnih poduzetničkih ideja. Zauzvrat će dobiti personaliziranu videoporuku“, pojasnili su Dino Schatzl i Sven Hamzić, osnivači platforme Klippy.

Među tridesetak poduzetnika koji će sudjelovati u akciji, mnogi su s nadahnjujućim poduzetničkim pričama. Neki od njih su Vuk Vuković, Ivan Zubak, Luka Abrus, Matija Žulj, Nikola Kapraljević, Saša Cvetojević, Davorin Štetner, Ognjen Bagatin, Hajdi Ćenan i Kristina Ercegović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime