Hrvatski vojni i policijski hodočasnici u Lourdesu

Obilježen je prvi dan 28. Hrvatskog vojno-policijskog hodočašća

82
Foto: MORH/ D. Jonjić i VO

Misnim slavljem pred Špiljom ukazanja, pobožnošću Križnog puta i paljenjem zavjetne svijeće u četvrtak, 12. svibnja, obilježen je prvi dan 28. Hrvatskog vojno-policijskog hodočašća u Lourdes.

Foto: MORH/ D. Jonjić i VO

Na hodočašću sudjeluju pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, hrvatske policije, vatrogasci, hrvatski vojni invalidi i hrvatski branitelji te predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstava obrane i Ministarstva hrvatskih branitelja, a hodočašću su se pridružili pripadnici hrvatske komponente OS Bosne i Hercegovine. Zapovjednik ovogodišnjeg hodočašća je zapovjednik Zapovjednog operativnog središta brigadni general Ivan Turkalj, dok se delegaciji Ministarstva unutarnjih poslova pridružila glavna tajnica Ministarstva Sanda Šimić Petrinjak.

Foto: MORH/ D. Jonjić i VO

„Ono na što nas Lourdes kao hodočasnike i kao vjernike poziva jest da otvorimo naša srca te da pozornije osluškujemo Božju riječ“, naglasio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj msgr. Jure Bogdan te nastavio: „Želimo se na ovom hodočašću otvoriti svjetlu Božje ljepote i milosrđa kako bi posve ispunio naša srca“.

Foto: MORH/ D. Jonjić i VO

Uslijedila je pobožnost Križnog puta koju su uz policijske i vojne kapelane, kadete, policijske polaznike te dužnosnike ministarstava obrane Republike Hrvatske i BiH, Ministarstva unutarnjih poslova RH te Ministarstva hrvatskih branitelja predvodili vojni biskup u RH Jure Bogdan i nadbiskup Vrhbosanski i apostolski administrator Vojnog ordinarijata u BiH msgr. Tomo Vukšić. Tema razmatranja Križnog puta bio je izazov roditeljima i djeci od ispraznosti suvremenog života u kojem se gube prave vrijednosti, a utjeha traži u lažnim vrijednostima.

Na kraju jutarnjeg programa uslijedilo je paljenje zavjetne svijeće. Zavjetnu svijeću vojno-policijskog hodočašća u Lourdes zapalili su zapovjednik i brigadni general Ivan Turkalj te zamjenik zapovjednika Božo Kirin.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime