Huawei Technologies donirao tablete i knjige školama u potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije

283

Ravnatelji škola u potresom pogođenim područjima Sisačko-moslavačke županije danas su u Sisku od predstavnika tvrtke Huawei Technologies Hrvatska primili donaciju 400 tableta i knjiga u sklopu projekta “1000 Dreams” za osnovne škole u Glini, Petrinji i okolici.

U sklopu projekta “1000 Dreams Huawei” u ukupno 17 država srednje i istočne Europe među kojima je i Hrvatska, donira edukativne sadržaje školama, sveučilišnim knjižnicama, udrugama za mlade i dječjim bolnicama. Nakon prošlogodišnje donacije Udruzi za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom ZAMISLI, ove godine odlučeno je sve resurse usmjeriti na potresom pogođena područja.

“Ovom donacijom pružamo punu podršku naporima Vlade za što bržom stabilizacijom i oporavkom potresom pogođenih područja, posebno u segmentu obrazovanja. S obzirom na izazove s kojima se Hrvatska ove godine suočila, vjerujemo kako će ova donacija omgućiti učenicima osnovnih škola lakše praćenje nastave na daljinu i razvijanje kreativnosti kroz najnovije tehnologije”, kazao je Kevin Zhang Qiming u ime Huawei Technologies Hrvatska.

Na uručenju donacije, kojoj je nazočio i državni tajnik u Ministarstvu znanosti I obrazovanja Tomislav Paljak, sudjelovali su ravnatelji Osnovne škole Ivan Goran Kovačić iz Gora, Osnovne škole Jabukovac, Osnovne škole Dragutin Tadijanović (Petrinja), Osnovne škole Mato Lovrak (Petrinja), 1. Osnovne škole Petrinja i Robertina Štajdohar ravnateljica Osnovne škole Glina.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić zahvalio je tvrtki Huawei Technologies Hrvatska te istaknuo kako će donacija ovih tableta i knjiga uvelike pomoći učenicima potresom pogođenih područja koji su ostali bez osnovne informatičke opreme za praćenje nastave. Sisačko-moslavačka županija svake godine u informatičku opremu ulaže oko milijun kuna za kupovinu tableta, pametnih ploča, računala i ostale informatičke opreme potrebne za kvalitetno obrazovanje svih učenika naše županije kazao je župan Ivo Žinić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime