Humanitarna akcija PU splitsko-dalmatinske za kolegu iz Petrinje

I dalje svjedočimo humanitarnim akcijama policijskih službenika i institucija koje prikupljenim novčanim sredstvima pomažu unesrećenima

230
PU sisačko-moslavačka

Od katastrofalnog potresa koji je 29. prosinca prošle godine pogodio stanovnike Petrinje, Siska i Gline te drugih okolnih mjesta u kojem su stradali i mnogobrojni domovi policijskih službenika i dalje svjedočimo humanitarnim akcijama kako policijskih službenika tako i institucija koje prikupljenim novčanim sredstvima pomažu unesrećenima.

PU sisačko-moslavačka

Tako su u četvrtak, 8. travnja, policijskog službenika Antuna i njegovu obitelj iz Petrinje posjetili v.d. načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić, predsjednik regionalnog kluba IPA Split Perica Orešković, predsjednik regionalnog kluba IPA Sisak Igor Orijević te predstavnik tvrtke Cemex iz Kaštel Sućurca Ivan Ivanović.

-Policijska uprava splitsko-dalmatinska je odmah nakon potresa kontaktirala organizaciju IPA koja je pokrenula humanitarnu akciju sukladno Zakonu o humanitarnoj solidarnosti za pomoć interventnom policajcu Antunu iz Petrinje. Sami djelatnici Policijske uprave splitsko-dalmatinske su zajedno s umirovljenicima MUP-a i partnerima skupili oko 100.000 kuna. Policijska uprava splitsko-dalmatinska je pismo pomoći uputila i partneru Cemex iz Kaštel Sućurca, čiji su djelatnici skupili 75.000 kuna, na što su članovi uprave donirali još 75.000 kuna, koji će ovih dana biti uplaćeni na račun policajca Antuna, izjavio je načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Predsjednik regionalnog klupa IPA Sisak Igor Orijević je izjavio kako je od prvog dana potresa bio na terenu te se zahvalio svima i istaknuo kako nema države, regije niti grada koji nisu ponudili pomoć. Naglasio je kako je ovo hvalevrijedna akcija i da se nada da ovo nije kraj pomoći jer još uvijek ima policijskih službenika koji su bez svojih domova.

Predstavnik tvrtke Cemex Ivan Ivanović naglasio je kako je svim djelatnicima bila čast sudjelovati u plemenitoj akciji te da su u vrlo kratkom roku skupili određenu svotu novaca i pomogli policijskom službeniku. Naveo je kako im je izuzetna čast te će se uvijek odazvati ovakvim humanitarnim akcijama.

Načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut zahvalio se svima koji su nesebično pomogli te i dalje pomažu unesrećenim policijskim službenicima ove policijske uprave.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime