HZZO ponovno upozorava građane da ne nasjedaju na prijevare

Ako se nađete u spornoj situaciji pokušaj prijevare prijavite policiji

212
Foto: HZMO

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) upozorio je u utorak građane na pokušaje prijevare od osoba koje se lažno predstavljaju kao djelatnici Zavoda nudeći telefonom usluge i proizvode.

Ističu kako HZZO-a obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama, te se djelatnici HZZO-a ne bave prodajom, niti preporukom bilo kakvih proizvoda.

Navode primjer jedne osiguranice koja je prijavila kako je njezinu majku nazvala osoba koja se predstavila kao djelatnik HZZO-a. Nakon telefonskog poziva gospođu je posjetila nepoznata muška osoba koja joj je kroz prozor u prizemlju stana uručila “nagradni paket HZZO-a pojas za struk“ za koji mu je ona zauzvrat dala 50 kuna.

HZZO je u više navrata upozoravao građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana.

U proteklih nekoliko godina bilo je više dojava građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, tražeći čak novčani polog i pin bankovnih kartica.

Ako se nađete u spomenutoj situaciji pokušaj prijevare prijavite policiji, poručuju iz HZZO-a.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime