U Petrinji na igralištu “Škole nogometa” prvi puta je postavljena i puštena u rad rasvjeta. Postavljanje rasvjete jedan je od projekata koji provodi nova uprava GŠNK Mladost Petrinja i kojim se žele poboljšati aktivnosti kluba.

Puštanju u rad rasvjete prisustvovao je i gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović koji je tom prilikom podijelio trenirke limačima GŠNK Mladost Petrinja.

Želimir Krmpotić, dopredsjednik GŠNK Mladost Petrinja rekao je kako nova rasvjeta donosi i bolje uvjete za treniranje:
“Želim se zahvaliti Darinku Dumboviću, gradonačelniku Grada Petrinje i Vladi Lovrekoviću, direktoru Komunalca koji su uvelike pomogli u ovim aktivnostima.
Marko Badrić, predsjednik Petrinjskog sportskog saveza je naglasio kako je ovo je jedan od prvih koraka u poboljšanju sportskog života grada Petrinje te nastavio:
“Počeli smo prije par mjeseci dolaskom nove uprave, Petrinjski sportski savez se aktivno uključio u ovaj projekt. Vidjeli smo da ljudi koji su došli u upravu kluba imaju volju i želju da se pokrene ovaj sport u gradu. U nogometu smo kao što i znamo drugi na svijetu i on je jedan od generatora razvoja sporta te zbog toga treba ulagati u ovakve stvari. Ovo će zasigurno poboljšati trenažni proces kod djece, ona djeca koja idu u školu popodne moći će trenirati bez problema i nadam se da će izrasti novi, vrhunski igrači, novi Modrići.”

Gradonačelnik Dumbović je podržao ove aktivnosti te rekao kako je plan Grada da ima što više sportskih terena:
„Ovo je jedan sadržaj koji je kvalitetan i dobra nadgradnja za određene sportske standarde za sve generacije, a pogotovo za najmlađe. Nedavno smo postavili rasvjetu u Hrastovici, nadam se da je sljedeća destinacija Kolonija. To su sve sadržaji kojima moramo na neki način pomoći te se zahvaljujem svima koji su bili u ovim projektima dobri partneri. Ovdje je uloženo entuzijazma, ljubavi prema sportu, nogometu te svog slobodnog vremena, truda, rada, volonterskog rada i to je najvažnije, to treba cijeniti.
Napravljena je jedna dobra sinergija kluba, Grada ali i roditelja. Roditelji su ti koji nam daju podršku i ta je podrška jako važna. Roditelji su uključeni maksimalno, bez njih ne bi bilo ništa i drago mi je što su oni prepoznali novu upravu i što nova uprava uz sve napore koje ima može napraviti nadgradnju života, standarda i sportskih aktivnosti kroz zdravi život.”

Plan Grada Petrinje, Petrinjskog sportskog saveza i GŠNK Mladosti Petrinja je da se uređuje što više terena na kojima bi djeca mogla trenirati te da su oni u funkciji ne samo danju nego i noću.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here