INFORMATIVKA Povodom Dana učitelja učiteljice nam otkrile sve o svojem pozivu

157

Mozaična emisija „Informativka“ edukativna je emisija sadržajem prilagođena djeci predškolske i školske dobi.

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Taj je dan prigoda da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH svake godine povodom dana učitelja nagrađuje najuspješnije učitelje koji su se svojim trudom i zalaganjem istaknuli u provođenju odgojno-obrazovnog procesa. Među 511 nagrađenih učitelja i učiteljica, ove godine su i Vesna Stipić, učiteljica u OŠ Nikole Hribara i Marina Mužek, učiteljica u OŠ Eugena Kvaternika, gošće ovotjedne Informativke.

Osim što su se vratile u dane kada su tek počele razmišljati o učiteljskom pozivu, učiteljice Vesna i Marina govorile su online nastavi te o projektima koji se provode u njihovim učionicama, približile nam kako izgleda jedan radni dan učitelja te otkrile koje kvalitete krase uspješnog učitelja.

Učiteljica Vesna pojasnila je kako misli da mnoge od djevojčica još u najranijoj dobi, dolaskom u školske klupe i razvijanjem ljubavi prema svojoj učiteljici ili učitelju, požele biti učiteljice, no kroz život, razne životne puteve te kratkotrajne želje nas i napuste. Što nije slučaj kod nje, koja je odlučila cijelu svoju karijeru posvetiti, ali u nju i utkati ljubav, učenju malih školaraca.

-Apsolutno se slažem s Vesnom, od malih nogu sam znala da ću biti učiteljica i da se opet rodim, ponovno bi bila učiteljica, poručuje i Marina Mužek koja je dodala kako smatra da svaki učitelj mora biti kreativan, maštovit te da se mora cijelog života usavršavati, a cijeli razgovor možete poslušati u nastavku.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime