VIDEO Inicijativa branitelja grada Petrinje kazneno prijavila Pupovca, tuže ga za 3 milijuna kuna

Inicijativa branitelja grada Petrinje predala je Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv predsjednika SDSS-a Milorad Pupovaca, traže odštetu od tri milijuna kuna, a novac planiraju donirati dječjoj bolnici u Klaićevoj u Zagrebu i Maloj kući u Petrinji.

742
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Inicijativa branitelja grada Petrinje predala je Državnom odvjetništvu u Zagrebu kaznenu prijavu protiv predsjednika SDSS-a Milorad Pupovaca.

Inicijativa tereti Pupovca da je javnom usporedbom Hrvatske s NDH počinio kazneno djelo povrede ugleda Republike Hrvatske.

Ivo Vranić, predstavnik inicijative i ratni vojni invalid, dragovoljac Domovinskog rata iz Petrinje poručio je kako Milorad Pupovac punih 28 godina unosi nemir i razdor te huška srpski narod na hrvatski narod.

Nadalje, Pupovca terete da je huškačkim izjavama širio mržnju i nastavio grubo omalovažavati Hrvatsku i njezine branitelje, a da je u isto vrijeme glavna “poluga” koalicije koja vlada Hrvatskom, prenosi Hina.

VEZANE VIJESTI
Prosvjed Inicijative branitelja Grada Petrinje

Tri milijuna kuna za bolnicu u Klaićevoj i Malu kuću u Petrinji

Inicijativa predlaže da Državno odvjetništvo poduzme sve zakonom predviđene radnje i protiv osumnjičenika pred nadležnim sudom pokrene kazneni postupak kako bi Pupovac bio proglašen krivim, a njima nadoknađena šteta u iznosu od tri milijuna kuna koje će, najavljuju, donirati Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj te Maloj kući u Petrinji.

Vranić je dodao da se od završetka Domovinskog rata 1995. na Banovini nije dogodio niti jedan incident prema srpskoj nacionalnoj manjini, upitavši zbog čega Pupovac izaziva.

VEZANE VIJESTI
Inicijativa branitelja Grada Petrinje uputila požurnicu za kaznenu prijavu protiv Milorada Pupovca

Iz Inicijative su poručili kako će, ukoliko Državno odvjetništvo ne pokrene kazneni postupak protiv Pupovca, svaki mjesec dostavljati preko tisuću potpisa građana Petrinje i okolice.

Tekst kaznene prijave prenosimo u cijelosti

Inače, Pupovac je na današnjoj konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru indirektno poručio kako se neće ispričati za rečeno, a konferenciju u cijelosti možete poslušati ovdje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here