IPAK “VANI” NIJE SVE TAKO IDEALNO Medicinsko osoblje vraća se u sisačku Opću bolnicu

1365

Posljednjih godina svjedoci smo “odljevu mozgova”, odnosno odlasku mladih i obrazovanih na rad u inozemstvo, no slučaj u Sisku dokaz je da se i u Hrvatskoj može raditi i živjeti.

Svjedoče tome i medicinske sestre Senka Pulek i Ivana Bužančić koje su otišle iz Opće bolnice dr. Ivo Pedišić Sisak na rad u inozemstvo i – vratile se! Sestra Senka otišla je u Njemačku u kojoj je radila godinu dana, a sestra Ivana otišla je u Austriju. Obje su se nakon loših iskustava vratile u Opću bolnicu dr. Ivo Pedišić.

“Životni put me radi privatnih razloga odveo u Njemačku, otišla sam, pokušala i vratila se nakon godinu dana. Izuzetno sam zahvalna ravnatelju Dujmenoviću što mi je omogućio da se vratim raditi u bolnicu u kojoj sam provela 17 godina”, ispričala je Senka, a slična priča pratila je i Ivanu: Otišla sam raditi u Austriju. Svašta mi se obećavalo, no ništa od toga se nije ispunilo i zato sam se nakon mjesec dana rada vratila u Hrvatsku i na svoje radno mjesto u bolnicu.”

Ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović poručio je kako će rado primiti i ostale koji se žele vratiti:

“Liječnici i medicinsko osoblje koje je otišlo raditi u inozemstvo vraća se u Hrvatsku! Onima koji su iz egzistencijalnih razloga otišli iz naše bolnice želimo poručiti da ćemo ih rado primiti natrag, za njih ovdje u našoj bolnici uvijek ima mjesta.”

Zanimljiva je i priča Ane Blaženka Zorić, doktorice medicine iz Kanade, koja je završila Medicinski fakultet u Zagrebu, a želi ostati živjeti i raditi u Hrvatskoj. To joj je omogućeno zahvaljujući specijalizaciji iz oftalmologije koju je dobila u sisačkoj bolnici.

“Rođena sam u Kanadi, ali sam se odlučila vratiti u Hrvatsku pa sam u Zagrebu upisala Medicinski fakultet. Tijekom studija željela sam specijalizirati oftalmologiju i optometriju, a bolnica u Sisku pružila mi je tu priliku, na čemu sam iznimno zahvalna. Nedavno je otvoren natječaj za specijalizaciju u Sisku, pa ovim putem pozivam zainteresirane kolege da se svakako prijave.”

O vraćanju kvalificiranih kadrova u Sisačko-moslavačku županiju, odnosno Opću bolnicu dr. Ivo Pedišić Sisak govorio je i župan Ivo Žinić:

“Moramo upoznati javnost da nije negdje drugdje sve bolje. Svjedoci smo kako naši sugrađani ponukani privatnim razlozima odlaze u inozemstvo u potrazi za boljim životom, ali smo u posljednje vrijeme i svjedoci kako se sve češće razočarani vraćaju. Takav je slučaj i sa medicinskim sestrama koje su se poželjele vratiti i mi smo ih primili.”

Iako se često čini kako je u inozemstvu sve idealno, ove tri žene svjedoče kako je Opća bolnica dr. Ivo Pedišić Sisak ustanova u kojoj vrijedi raditi i Hrvatska država u koju se vrijedi vratiti!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here