Iskoristila povjerenje prijateljice da bi se domogla zlatnog nakita koji je potom prodavala u poslovnicama za otkup zlata

Novac koji je pribavila prodajom nakita potrošila je za osobne potrebe

154

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje produljenog kaznenog djela teške krađe.

Naime, sumnja se da je osumnjičena, u zasad točno neutvrđenom razdoblju od početka siječnja do ožujka 2021. godine, u ukupno devet navrata u ta tri mjeseca s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari,  za vrijeme kraće odsutnosti oštećene, koristeći njeno povjerenje, ostajala sama u stanu vlasnice na području Črnomerca, te tada obijala bravicu kovčega u kojem se nalazio zlatni nakit na način da ne bude primijećeno.  Otuđeni nakit je potom prodavala poslovnicama za otkup zlata na području Zagreba, a novac koji je pribavila prodajom nakita potrošila za osobne potrebe.

Nastala materijalna šteta iznosi 30.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičene je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here