Iskoristite vrijeme i zaigrajte s društvom ili obitelji

Zaboravite na svakodnevicu i izvucite zaboravljene igre s dna ormara

450

Ukoliko ste primorani ostati doma, a ne želite postati robom tehnologije i neprekidno biti obasipani vijestima, rješenje je druženje uz društvene igre! Donosimo vam prijedlog za nekoliko njih.

Čovječe, ne ljuti se!

Društvena igra koju morate odigrati. Igra je jednostavna i primjerena za cijelu obitelj. Naziv je dobila po tome što će se uvijek pronaći netko tko će izgubiti živce J Igrati mogu od dva do četiri igrača, a osim što će se netko naživcirati, svi ćete se dobro zabaviti.

Monopoly

Najpopularnija svjetska društvena igra prodaje se u 103 zemlje na 37 različitih jezika? Osim što će mlađi učiti odgovorno se ponašati prema novcu, zabaviti se može puno igrača. Igra osim što podiže adrenalin svakim novim bacanjem kockice, motivira i društveni razgovor. Samo ne zaboravite: što je broj igrača veći, duže je trajanje igre pa može potrajati satima i dulje.

Rizik

Cilj igre je prvi ispuniti zadatak i pokazati karticu zadatka. Svaki zadatak je tajan do kraja igre. Igra je namijena mladima, ali i starijima. Osim što možete vježbati i provjeriti svoju strategiju, dobar dio igre ipak ovisi i o sreći.

Twister

Nije li vam do bacanja kockice i oslanjanja na sreću, uvijek se možete razgibati. Igra testira fizičke sposobnosti igrača. Na ravnu površinu raširite platno sa 4 reda obojenih krugova. U kompletu se uz platno nalazi i ploča sa strelicom koja pokazuje koji potez morate odigrati. Ukoliko igru imate i skuplja prašinu, vrijeme je da je izvučete iz ormara. Nemate li ju, a igra vam se, uvijek ju možete napraviti i sami.

Šah

Ukoliko znate barem osnove i imate s kime igrati, šah je uvijek dobar za razvijanje moždanih vijuga. Naročito ako niste od onih koji moraju pobijediti. Također, u nedostatku suparnika ili table, uvijek ga možete odigrati online. Osim šaha, tablu možete iskoristiti i za staru dobru igru Dame.

Pogodi tko si!

Igra se popularizirala kod nas u zadnjih nekoliko godina. Za igranje su vam potrebni post-it papirići ili obični uz selotejp i olovka. Igra se na način da vam osoba koja sjedi do vas na post-it papiriću napiše ime neke javne osobe, nekog poznanika iz škole ili junaka iz crtića, ovisno o dogovoru te zalijepi na čelo, bez da vidite o kome se radi. Isti postupak ponove svi sudionici te onda počinje igra, u kojoj pojedini igrač postavlja pitanja, sve dok ne dobije negativan odgovor. Pitanja se mogu postaviti samo na način da iz njih proizlazi odgovor da ili ne.

Pictionary

Pictionary je idealna igra za igru s vašim boljim polovicama  jer se igra u parovima tako da pogađate određeni pojam na temelju skice vašeg para. Osim talenta za crtanje i prepoznavanje slika, zahtjeva i snalažljivost s riječima, kao i širok vokabular.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime