ITALIJA Najmanje 38 mrtvih u potresu

285

Nakon snažnog potresa magnitude 6,2 po Richteru koji je pogodio srednju Italiju broj mrtvih narastao je na 38.

Potres je pogodio središnji dio Apeninskog poluotoka oko 3.30 sati, a nakon njega je uslijedilo više od 100 podrhtavanja od kojih je 55 bilo jače od magnitude 3,0, prenosi talijanska Reppublica.

Epicentar je bio 10 kilometara jugoistočno od Norcije, grada u Umbriji, oko 150 kilometara sjeveroistočno od Rima, objavili su seizmolozi.

27 osoba poginulo je između gradova Accumoli i Amatrice, a dodatnih 10 žrtava u obližnjoj općini Arquata. Tijekom konferencije za medije glasnogovornica Immacolata Postiglione podigla je broj poginulih na 38 bez otkrivanja dodatnih informacija.

VEZANE VIJESTI
Zagrebački građevinari spremni na pomoć

Italija je zasad zatražila satelitske karte kako bi procijenila štetu u pogođenom području, prenosi Stylianides, dodavši kako će to biti učinjeno.

“Sad je potrebno angažirati sve snage kako bi spasili živote, pobrinuli se za ozlijeđene, te raseljenima omogućiti najbolje uvjete”, zaključio je Sytlianides i naglasio kako će uskoro biti potrebno obnoviti uništene centre kako bi se aktivnosti mogle nastaviti.

Spasilački timovi izvukli su iz ruševina u selu  Accumoli u Laciju preživjelog 65-godišnjeg muškarca, javlja talijanska agencija Ansa, a u selu Pescara del Tronto iz ruševina je spašeno dvoje djece.

VEZANE VIJESTI
HALO, DOKTORE Kako se boriti s tjeskobom i panikom u krizno vrijeme?

Papa Franjo izrazio je “veliku bol” nakon informacije o potresu, te je otkazao planirani govor kako bi se pomolio za žrtve.

“Ne mogu, a da ne izrazim veliku bol, te reći da sam uz ljude iz mjesta pogođenih potresom, sa svima koji su izgubili svoje najmilije i koje i dalje trese strah”, rekao je papa, dodavši kako je “snažno pogođen” nakon što je čuo da je planinsko selo Amatrice uništeno do temelja, te da među žrtvama ima djece.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here