Ivo Žinić u Novom Pračnu odao počast poginulim hrvatskim braniteljima

567
foto banovina

U sklopu obilježavanja VRA Bljesak, odavanju počasti poginulim hrvatskim braniteljima kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, nazočio je župan Sisačko moslavačke županije Ivo Žinić.

foto banovina

Župan je jutros u Novom Pračnu položio vijenac te time odao počast poginulim hrvatskim braniteljima povodom obilježavanja VRA Bljesak. Gospodin Žinić osvrnuo se na činjenice kada su hrvatske vojne i redarstvene snage munjevitom akcijom oslobodile okupirana područja zapadne Slavonije.

foto banovina

“Na žalost na tom putu mnogi su dali svoje živote…” kazao je župan te se nadovezao na tužan događaj koji se dogodio u mjestu Novo Pračno, “Na ovome mjestu, na žalost, ljudi koji nisu ni znali da će im se to dogoditi, na ovome igralištu, četvorica naših ljudi, hrvatskih branitelja je poginulo igrajući utakmicu…”, na kraju izrazivši duboku zahvalnost svim hrvatskim braniteljima koji su sudjelovali u “Bljesku”, koji su dali svoje živote. Obiteljima poginulih poručio je kako na neki način trebaju biti ponosni što su njihovi najmiliji dali živote za stvaranje hrvatske domovine te se zahvalio i njima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime