Na Izbornoj skupštini Interesnog odbora Ženske inicijative HNS-a Sisak, održanoj 1.ožujka 2018. godine za predsjednicu je izabrana Marija Kranjčec, a za potpredsjednicu i tajnicu Jasenka Matijašević i Vesna Butković, priopćeno je iz te stranke.

„Iako je Hrvatska jedna od rijetkih zemalja koja ima predsjednicu države, a Sisak jedan od rijetkih gradova koji ima gradonačelnicu, ne možemo se pohvaliti brojem žena u politici kako na državnom, tako i na lokalnom nivou. Kao mlada osoba na početku svoje političke i profesionalne karijere, uz dužno poštovanje prema kolegama, zalagat ću se upravo za veću zastupljenost žena u politici, ali i u svim društvenim strukturama“,  istaknula je Marija Kranjčec u svom obraćanju.

 

Napredak u rodnoj jednakosti još uvijek je spor. Zato će žene HNS-a Sisak govoriti i zalagati se za sprečavanje nasilja u obiteljima i nasilja nad ženama, za bolje i jednako vrednovane uvjete rada, kao i za poticanje samozapošljavanja žena“, rekla je novoizabrana predsjednica žena HNS-a Sisak.

Izbornoj skupštini Ženske inicijative HNS-a Sisak su prisustvovali predsjednik ŽO HNS-a SMŽ Ivan Nekvapil,  predsjednik HNS-a Petrinja Nenad Radošević i član predsjedništva ŽO HNS-a SMŽ Slavko Snovak koji su novoizabranom rukovodstvu zaželjeli puno uspjeha u radu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here