Izaslanstvo HDZ-a odalo počast Franji Tuđmanu na Mirogoju

258
14.05.2022., Zagreb - Izaslanstvo HDZ-a polozilo je vijenac i zapalilo svijecu na grobu dr. Franje Tudjmana povodom 100. obljetnice njegova rodjenja. Tomo Medved, Andrej Plenkovic, Krunoslav Katic, Oleg BUtkovic Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Izaslanstvo HDZ-a u subotu je na zagrebačkom groblju Mirogoj odalo počast prvom predsjedniku Republike Hrvatske i stranke dr. Franji Tuđmanu u povodu 100. obljetnice njegova rođenja.

14.05.2022., Zagreb – Izaslanstvo HDZ-a polozilo je vijenac i zapalilo svijecu na grobu dr. Franje Tudjmana povodom 100. obljetnice njegova rodjenja. Andrej Plenkovic Photo: Patrik Macek/PIXSELL

HDZ-ovo izaslanstvo, predvođeno predsjednikom stranke i Vlade Andrejom Plenkovićem, je uz grob svoga utemeljitelja i prvog predsjednika države položilo vijence i zapalilo svijeće.

Ranije su ovu obljetnicu obilježili i ispred rodne kuće dr. Tuđmana u Velikom Trgovišću, gdje je Plenković izjavio da je Tuđman najveći hrvatski državnik u povijesti.

14.05.2022., Zagreb – Izaslanstvo HDZ-a polozilo je vijenac i zapalilo svijecu na grobu dr. Franje Tudjmana povodom 100. obljetnice njegova rodjenja. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

“Sve ciljeve koje je predsjednik Tuđman zacrtao u svom govoru u Hrvatskom saboru 30. svibnja 1990. godine nakon prvih demokratskih izbora mislim da je ostvario, a na nama je da to poboljšamo u novim međunarodnim okolnostima, novim gospodarskim okolnostima i novim globalnim izazovima, sve ono što je u našoj generaciji da učinimo dobro za hrvatsko društvo i hrvatske građane. Hrvatski velikan i po meni najveći hrvatski državnik u povijesti”, rekao je.

U prigodi 100. obljetnice Tuđmanova rođenja prijepodne će biti održan i znanstveno-stručni skup “Uvijek i sve za Hrvatsku” u Narodnom domu HAZU, a navečer i svečanost u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime