IZBORI 2015. Na sedam biračkih mjesta danas se ponavljaju izbori za Hrvatski sabor

190

Zbog viška glasačkih listića, izbori za Hrvatski sabor danas će se ponoviti na sedam biračkih mjesta, a potpune službene rezultate izbora Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavit će u ponedjeljak poslijepodne.

Izbori se ponavljaju na po jednom biračkom mjestu u Osijeku, Pakracu i Slunju, te na po dva mjesta u Šibeniku (Brodarica i Zlarin) i Zadru (Rava i Veli Iž), a na njima je ukupno upisano 2903 birača. To su mala biračka mjesta, glasove je moguće brzo prebrojiti, pa iz DIP-a za ponedjeljak u 15 sati najavljuju tiskovnu konferenciju na kojoj će objaviti potpune službene rezultate izbora.

VEZANE VIJESTI
Za 10 dana bi trebali znati koliko će nas koštati inicijativa "67 je previše"

DIP će danas u dva navrata (u podne i u 17 sati) izvijestiti o odazivu, a podaci o ponavljaju bit će dostupni na njegovim mrežnim stranicama odmah po utvrđivanju rezultata glasovanja.

Nedjeljni izbori dat će odgovor tko će u Hrvatskom saboru zastupati mađarsku te albansku, bošnjačku, crnogorsku, makedonsku i slovensku nacionalnu manjinu.

Šandor Juhas i Robert Jankovics kandidati su za zastupnika mađarske manjine, Juhas je prošle nedjelje dobio 21 glas više od Jankovicsa koji je osvojio 2. 196 glasova.

Tijesnu prednost, od svega tri glasa, pred drugoplasiranim Idrisom Sulejmanijem ima kandidatkinja za zajedničkog zastupnika pet spomenutih manjina Ermina Lekaj Prljaskaj.  Za Sulejmanija je prošle nedjelje glasovalo 989 birača za Lekaj Prljaskaj njih 992. Trećeplasirani Nedžad Hodžić dobio je glasove 755 birača.

VEZANE VIJESTI
Provjerite gdje je vaše glasačko mjesto za vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti

Izbori za zastupnika mađarske te zajedničkog zastupnika pet manjina ponavljaju se na biračkim mjestima u Osijeku, Šibeniku i Zadru.

Izvor: Hina

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here