Izravno iz Francuske

310

Francuska odaje počast žrtvama. Hrvatski premijer Zoran Milanović sudjelovat će u nedjelju na mimohodu za obranu republikanskih vrijednosti što se organizira u Parizu, objavljeno je u subotu iz vlade.

Na tome skupu zakazanom nakon ubojstva dvanaest osoba u terorističkome napadu na satirički tjednik Charlie Hebdo, sudjelovat će najviši dužnosnici Europske unije i vođe europskih zemalja.
Milanović u Pariz ide na čelu hrvatskog izaslanstva u kojem će biti i ministri unutrašnjih i vanjskih poslova Ranko Ostojić i Vesna Pusić.
Dolazak su već najavili predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk, britanski, španjolski i talijanski premijer David Cameron, Mariano Rajoy i Matteo Renzi, a očekuje se da će sudjelovati i njemačka kancelarka Angela Merkel. Dolazak je potvrdio i turski premijer Ahmet Davutoglu, a iz Rusije šef diplomacije Sergej Lavrov.
Veliki “republikanski mimohod” kojim se želi poduprijeti slobodarski duh tjednika koji je bio žrtvom terorističkog napada u srijedu predviđen je na poziv gotovo svih političkih, vjerskih i sindikalnih čelnika. Predviđena su i okupljanja u svim većim francuskim gradovima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime