Izvanredno obraćanje Milanovića: Letjelica ruske proizvodnje došla iz Ukrajine

566
Foto: Facebook Zoran Milanović

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Zoran Milanović sazvao je jutros hitan sastanak s čelnicima Oružanih snaga RH i sigurnosno obavještajnih agencija zbog pada besposadne letjelice vojnog tipa na području grada Zagreba.

Kako navodi predsjednik, letjelica je iznad mađarskog teritorija letjela oko 40-ak minuta, a potom je ušla u hrvatski zračni prostor gdje je letjela sedam minuta, a potom nestala bez goriva kada je pala na područje iznad Jaruna.

Još jutros, premijer Andrej Plenković poručio je kako je riječ o letjelici ruske proizvodnje, ali nije poznato je li letjelica bila u posjedu ruske ili ukrajinske vojske. Pretpostavlja se kako je letjela iznad Rumunjske, Mađarske, a potom iznad Hrvatske. Bila je veličine aviona.

U Hrvatsku je došla iz pravca Mađarske, a prema riječima Orbana, naveo je premijer, u Mađarsku je došla iz pravca Rumunjske.

“Zašto se to dogodilo, je li neka pogreška, izgubljena kontrola, to u ovom trenutku ne možemo sa sigurnošću tvrditi, no znamo da je letjela nekoliko minuta iznad Hrvatske i srušila se u Zagrebu”, rekao je.

Dobro je što nema ozlijeđenih i što je pala na dio koji nije niti kuća niti zgrada, a nadležne službe provode izvide, dodao je Plenković koji se nalazi u Parizu na neformalnom samitu Europskog vijeća vezanog uz Ukrajinu.

“Kontaktirali smo i ukrajinsku stranu da vidimo imaju li oni podatke o tome kako je ta letjelica došla čak do Zagreba. U svakom slučaju svi će maksimalno učiniti napore da se što prije utvrde razlozi dolaska i rušenja letjelice u Zagrebu”, rekao je Plenković.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime