Javni poziv za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila

Od četvrtka ponovno zaprimanje prijava za sufinanciranje električnih vozila

215

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je objavio Javni poziv za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila vrijedan 90 milijuna kuna. 

U program sufinanciranja se prijavilo 45 zastupnika vozila s 86 marki i 499 modela vozila za koja je moguće ostvariti do maksimalno 40% opravdanih troškova nabavke vozila. Najviši iznos sredstava Fonda po vozilu ovisi o kategoriji vozila i vrsti pogona.

Za građane i tvrtke prijavu podnose prodavatelji vozila putem prijavne aplikacije Fonda.

Prijava podrazumijeva unos obveznih podataka i učitavanje potrebne dokumentacije u aplikaciju od strane prodajnog mjesta, kako bi se za prijavitelja automatski rezervirao odgovarajući iznos poticaja. Uspješnost rezervacije potvrđuje potvrda koju će prodajno mjesto ispisati i dati kupcu, a na kojoj se nalaze uneseni podaci, redni broj prijave, kao i upute za plaćanje obveznog minimalnog predujma koji ovisno o kategoriji i cijeni vozila iznosi 7% traženih sredstava Fonda. Rezervacije će biti moguće dok god iznos rezerviranih sredstava u prijavnoj aplikaciji ne dosegne 90 milijuna kuna, nakon čega će se Javni poziv za građane i pravne osobe privremeno zatvoriti.

Listu vozila za koje je moguće ostvariti sufinanciranje i listu prodajnih mjesta moguće je naći na stranici >> VOZIMOEKO.FZOEU.HR

Radi rezervacije svih dostupnih sredstava, Javni poziv je privremeno zatvoren 10.6.. Nakon isteka roka od 8 dana za dovršetak prijave, ostalo je neutrošeno 1.839.877,70 kuna te će se Javni poziv za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila (EnU-4/21) ponovno otvoriti u četvrtak 24. lipnja 2021. godine od 08:00 sati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime