Kako očistiti peglu od kamenca?

5750
Depressed young housewife with basket laundry for ironing

Baš kao i ostali kućanski aparati, tako i pegla treba čišćenje. Zasigurno ste primijetili kako nakon nekog vremena vaša pegla ne radi kao prije, odnosno kako joj treba više vremena kako bi ispeglali odjeću, a i para sve teže izlazi.

Nekoliko trikova kako doskočiti kamencu:

Isključite obavezno peglu iz struje, zatim napravite smjesu jednake količine octa i soli ( ili octa i sode bikarbone), zagrijte smjesu tek toliko dok se sva sol/soda bikarbona ne otopi. Napunite tom tekućinom tri četvrtine rezervoara pegle i lagano protresite. Potom, pritišćući gumb za otpuštanje pare, ispraznite rezervoar za vodu. Poslije toga par puta napunite rezervoar pa ispraznite da dobro isperete peglu od ove tekućine za čišćenje. Na ovaj ćete način ukloniti kamenac iz rezervoara i iz rupica za paru na pegli.

Ukoliko upotrijebite oštre predmete za čišćenje pegle kao što je spužva od žice ili nož, najvjerojatnije ćete trajno oštetiti ploču za peglanje.

Kako očistiti peglu od mrlja:

-Peglu ćete lako očistiti pastom za zube. Nanesite pastu na grijaču ploču i dobro istrljajte. Nakon toga je prebrišite vlažnom pa suhom krpom. Ukoliko je potrebno, ponovite postupak par puta.

-Zaljepljenu tkaninu na grijačoj ploči ćete skinuti tako što ćete vruću peglu snažno prevući preko pamučne, prethodno namočene krpe. Ukoliko ostane još nešto na pegli, probajte, kad se pegla ohladi to odstraniti pastom napravljenom od vode i sode bikarbone.

1 KOMENTAR

  1. Poštovani,
    Isprobala sam vasu tehniku ciscenja I dajem sebi za pravo napsem svoje, iskustvo sa istim.Prvo omjer pola pola bio previse,drugo pegla je ispustala, neprijatan miris,trece rupicee su se zacepile, od sode bikarb I sirceta cetvrtplus sto. Iz pegle goliko, god da ispram zuto. Ostaje u pegli.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime