Kandidacijska lista grupe birača čija je nositeljica Marijana Petir

515

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir na predstojeće izbore za Europski parlament koji će se održati u nedjelju, 26. svibnja izlazi sa svojom nezavisnom listom za koju je u dva dana, uz podršku građana, prikupila 11.361 potpis.

Na listi se nalaze:

1. MARIJANA PETIR
Diplomirana biologinja i teologinja, obnašala je dužnost zastupnice u Hrvatskom saboru  u dva saziva, a na izborima za Europski parlament 2014. godine 42.683 građana Republike Hrvatske izabralo ju je preferencijalnim glasom za svoju zastupnicu u Europskom parlamentu. Članica je parlamentarnog Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj, Odbora za prava žena i ravnopravnost spolova te zamjenska članica Obora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane. Članica je i delegacija za Makedoniju, Izrael i Mediteran. Osim za razvoj poljoprivrede i hrvatskog sela, zalaže se za održivi razvoj i zaštitu okoliša, kao i za očuvanje općeljudskih vrijednosti. Dobitnica je EU Oskara za poljoprivredu, ruralni razvoj i ribarstvo.

2. DOMAGOJ STJEPAN KRNJAK
Profesor biologije, radio je kao konzultant u zaštiti okoliša, tajnik saborskog Odbora za zaštitu okoliša, te načelnik Sektora za procjenu utjecaja na okoliš i industrijsko onečišćenje u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode.  Od 2014. godine radi kao akreditirani asistent u Uredu zastupnice Marijane Petir u Europskom parlamentu kao savjetnik za poljoprivrednu politiku i politiku zaštite okoliša. Oženjen je i otac jednog djeteta.

VEZANE VIJESTI
Prijetnje smrću pripadnicima hrvatske nacionalne manjine u Srbiji

3. MATO BRLOŠIĆ
Zamjenik predsjednika Hrvatske poljoprivredne komore i predsjednik ceha za poljoprivredu pri Hrvatskoj obrtničkoj komori, već 25 godina aktivno zastupa interese poljoprivrednika na lokalnoj, regionalnoj, državnoj i europskoj razini. Šest godina je vodio Hrvatsku poljoprivrednu komoru, i sam je poljoprivrednik koji je gospodarstvo naslijedio od oca, a cijela obitelj se bavi poljoprivrednom proizvodnjom.

4. KLEMENTINA KARANOVIĆ
Mag. inženjerka agronomije, nezavisna načelnica Općine Majur u 2. mandatu i predsjednica Lokalne akcijske grupe Una. Svoje znanje u izradi i provedbi EU projekata kroz mjere ruralnog razvoja i Europski socijalni fond primjenjuje za razvoj i poboljšanje života stanovnika u ruralnom prostoru. U slobodno vrijeme bavi se ekološkom poljoprivredom, a posebna ljubav joj je nogomet koji je nekada igrala i trenirala djecu.

5. NEDA ABERLE
Redovita profesorica u trajnom zvanju, specijalistica pedijatrije i subspecijalistica alergologije i kliničke imunologije. Autorica je brojnih stručnih i znanstvenih radova, a za svoj rad primila je najviše nagrade i priznanja Hrvatskog liječničkog zbora. Glavna je urednica i voditeljica emisije „Život i zdravlje“ na Laudato TV. Živi u Slavonskom Brodu.

6. ZVONIMIR KALIĆ
Najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik za 2018. godinu, nositelj OPG-a koji se bavi ekološkom proizvodnjom i preradom proizvoda od industrijske konoplje u Vrpolju. Po zanimanju je magistar međunarodnih odnosa i diplomacije, a u slobodno vrijeme bavi se glazbom.

VEZANE VIJESTI
Zastupnici Petir dodijeljeno najviše svjetsko makedonsko priznanje „Makedonski senator“

7. MELITA VRBANEK
Najuzornija hrvatska seoska žena za 2018. godinu dolazi iz Zorkovca Vivodinskog koji se nalazi u Ozlju, u  Parku prirode Žumberak – Samoborsko gorje. Nositeljica je OPG-a koji se bavi vinogradarstvom i vinarstvom kao osnovnom djelatnošću te u ekološkom uzgoju ovčarstvom i  uzgojem žitarica i krušarica. Udana je i majka troje djece.

8. TVRTKO KRPINA
Magistrirao je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, godinu dana radio na Sveučilištu u Zadru, a nakon toga pokrenuo svoj OPG na benkovačkom području na kojem proizvodi maslinovo ulje i razvija agroturizam. Aktivan u civilnom društvu, koordinator je za Zadarsku županiju u Građanskoj inicijativi Narod odlučuje. Oženjen, dijete na putu.

9. ANA VOLARIĆ-MRŠIĆ
Diplomirana ekonomistica i teologinja te doktorica bioetike. Uže područje zanimanja su joj bioetika i masovni mediji što predaje kao izborni kolegij na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. Osnivačica je Međunarodnog društva za kliničku bioetiku, članica Hrvatskog društva katoličkih novinara,  te voditeljica je emisije „Kultura života“ na Radio Mariji. Bilježnica i arhivistica postupaka za proglašenje blaženima s. Marije Krucifikse Kozulić i s. Žarke Ivasić. Rođena Lošinjanka, danas živi u Zagrebu, supruga je i majka dvoje djece.

VEZANE VIJESTI
Nagrade i priznanja na tradicionalnom Novinarskom balu

10. ANKA MUSA
Predsjednica udruge Lijepa Naša za Dubrovačko-neretvansku županiju rođena je u Vukovaru gdje je završila osnovnu i srednju školu. Nakon studija ekonomije preselila je u Grad Ploče gdje je zasnovala obitelj a i danas živi. Tamo je obnašala dužnost neovisne vijećnice, kao i u Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije a bila je i predsjednica Građanske inicijative „Pravo na zdrav život“ koja je obranila Neretvu od gradnje termoelektrane na ugljen. U civilnom društvu aktivna je protekle 22 godine.

11. ANA LAŽETA
Diplomirana ekonomistica, trenutno na poslijediplomskom specijalističkom studiju Kontrolinga na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Zaposlena u zagrebačkom Gradskom kazalištu Trešnja na mjestu voditeljice financija i računovodstva. Završila je tečaj za uzgajivačicu i prerađivačicu ljekovitog bilja u POU Samobor, ima svoj mali vrt, te je aktivna i u humanitarnom djelovanju. Živi u Zagrebu, udana je i majka troje djece.

12. PETAR JURČEVIĆ
Fotograf, snimatelj te redatelj više dokumentarnih filmova rođen je u Vinici (BiH), a živi i radi u Splitu. Apsolvirao je na Višoj pomorskoj školi, a kroz život se bavi medijskom djelatnošću. Obišao je mnoga svetišta u Europi i svijetu te snimio niz putopisa vjerske tematike. Autor je ciklusa filmova „Vina Dalmacije“ kojega je realizirao u suradnji sa Zadružnim savezom Dalmacije i koji je financiran iz EU fondova. Dragovoljac je Domovinskog rata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here